Automotive and Embedded Networks

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview ECU MC Examples Running Error(error-301096)

Solved!
Go to solution

Hello All, I'm running  the example "Edit a parameter curve.vi" always appear "Error-301096" without a real ECU, Error: A timeout occurred while waiting for a response from a slave device.

    

  • My hardware communication tool is "USB-8501".

  • My Labview software version is "LabVIEW Runtime 2018 SP1 f5".
  • My ECU MC Toolkit version is "ECU Measurement and Calibration Toolkit 20.6", also installed "ECU Measurement and Calibration Toolkit Runtime 20.6".
  • My NI-XNET version is "NI-XNET 20.5.1"

Before each time run the "Edit a parameter curve.vi", I've already run the "ECUMC Demo ECU XCP.vi", The following picture is detail configuration:

 

ECUMC demo ECU XCP.png

 

It's only display ECU Running, Then I running the  "Edit a parameter curve.vi", The following keeps happening:

 

error.png

 

I use "ECUMC XCP and CCP Trace" monitoring  the communication Frame information,  It is observed that only have request frame without response frame, the following picture is detail:

 

Trace.png

 

I am troubled by this question,  I appreciate being offered some solutions to the problem.

Thanks!

 

ALian

New User

 

0 Kudos
Message 1 of 2
(496 Views)
Solution
Accepted by topic author 阿莲

     Problem solved.

The ECU MC Examples Running simulation need config Protocol: TCP/IP, Not Protocol: CAN ,               Follow the link below:

https://knowledge.ni.com/KnowledgeArticleDetails?id=kA03q000000YGumCAG&l=zh-CN

 

ALian

New User

0 Kudos
Message 2 of 2
(471 Views)