LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

How to measure maximum voltage of channel 1 and channel 2 simultaneously in Agilent oscilloscope DSO 2002A?

Hi everyone!!

 

When I try to measure the maximum voltage of channel 1 and channel 2 simultaneously, I found both the channels are showing same reading (which is channel 1's). It doesnot show channel 2 reading. could you please help me?

0 Kudos
Message 1 of 21
(3,863 Views)

Hi hari,

 

how is this question related to LabVIEW?

Shouldn't you find the answer in the manual of your Agilent/Keysight device?

Best regards,
GerdW


using LV2016/2019/2021 on Win10/11+cRIO, TestStand2016/2019
0 Kudos
Message 2 of 21
(3,812 Views)

Have any code to show us what you have done?  My guess is that you have a constant wrong.


GCentral
There are only two ways to tell somebody thanks: Kudos and Marked Solutions
Unofficial Forum Rules and Guidelines
"Not that we are sufficient in ourselves to claim anything as coming from us, but our sufficiency is from God" - 2 Corinthians 3:5
0 Kudos
Message 3 of 21
(3,724 Views)

Actually I communicated the oscilloscope through labview.i configured the channel speparately in labview. but i couldn't measure the maximum voltage of both channels simultaneously.

0 Kudos
Message 4 of 21
(3,701 Views)

That you use LabVIEW is pretty obvious. What's not obvious is how you configured the scope since you still have not attached your code. How many people have to say that before you respond?

0 Kudos
Message 5 of 21
(3,682 Views)

Herewith I have attached the front and block panel of my program. my aim is to get maximum voltage of channel 1 and channel 2 separately and channel 1/channel 2.

Download All
0 Kudos
Message 6 of 21
(3,664 Views)

Hi hari,

 

are you sure you need to wire a zero for both "source channel" controls (as is indicated by the label of those controls)?

 

As your FP shows both use "channel1" as setting, so the Read function will most probably return the value für channel1…

Best regards,
GerdW


using LV2016/2019/2021 on Win10/11+cRIO, TestStand2016/2019
Message 7 of 21
(3,659 Views)

for source channel 1 its 0 and for source channel 2 its 1( i keep like this while run the program)

0 Kudos
Message 8 of 21
(3,644 Views)
Your code has functions in parallel and the instrument cannot process them in parallel. Place all functions sequentially and try. As long as the acquisition occurs for both channels, the readings will be simultaneous.
0 Kudos
Message 9 of 21
(3,592 Views)

sorry. i couldn't understand here what is parallel and sequential. could you please tell me in detail

0 Kudos
Message 10 of 21
(3,579 Views)