LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

XY graph reference again..

ok the reference works after the loop in the subvi is completed but what if the calling vi needs to display the real time data at the instant the subvi has it, can this be done?
 
 
Download All
0 Kudos
Message 1 of 4
(4,379 Views)
Hello,

I think that you only have to add one more field. The field "value".

See the attached picture.
Software developer
www.mcm-electronics.com





PORTUGAL
Message 2 of 4
(4,350 Views)


@napview wrote:
ok the reference works after the loop in the subvi is completed but what if the calling vi needs to display the real time data at the instant the subvi has it, can this be done?

Your entire program makes very little sense. Since your graph is set to lines and you are graphing only a sigle point, you'll never see any data anyway, right?

Somehow, it would make more sense to e.g. build the graph with successively larger portions of the arrays as e.g. in the attached image.

Some more comments:

  • Setting  plot properties needs to be only done whenever they should change, not with every iteration of the loop. If you would save your VI with the right properties, you'll never have to change them ever again with a property node.
  • Using index array in a loop with the index wired to [i] is equivalent to autoindexing the array at the loop boundary. (Actually, autoindexing is safer, because the loop will sterminate once you run out of array elements).

  • You don't need a graph on the subVI if you only want to see the data in the main VI. Once the subVI finishes, the plot is complete so you don't need to wire the final data out.
  • Overall, it would be much more efficient to do the data generation in the main VI instead of shuffling the data via value properties.

 

Message Edited by altenbach on 04-21-2007 02:10 PM

Download All
Message 3 of 4
(4,340 Views)
Thank you for the feedbacks.
 
One of them seemed to work but the attached one (a different way to generate data arrays within the loop) still showed some weird data points for a few seconds then the correct graph. Can you fix it?
 
0 Kudos
Message 4 of 4
(4,303 Views)