LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Missing .lvlib after moving project to other computer

Solved!
Go to solution

I recently copied a folder containing a labview project onto another computer, but I haven't been able to run any of the files on it because some files can't be found. I know the version of labview on both computers is the same, and all the local labview config/whatever files are all present and the same, so I'm assuming something got messed up when I copied the project over? Here is the error I am getting:

error_msg.png

 

But when I looked for the filename on either computer, the only thing I could find was this file which is missing the .lvlib extension, so it obviously doesn't work:
closest_match.png

0 Kudos
Message 1 of 16
(330 Views)

Try searching for "Library.lvlib" instead. The library is missing but not the VI.

-------------------------------------------------------
Control Lead | Intelline Inc
0 Kudos
Message 2 of 16
(323 Views)

@ZYOng wrote:

Try searching for "Library.lvlib" instead. The library is missing but not the VI.


Personally, I would be terrified of a project where a library was named "library.lvlib".

Bill
CLD
(Mid-Level minion.)
My support system ensures that I don't look totally incompetent.
Proud to say that I've progressed beyond knowing just enough to be dangerous. I now know enough to know that I have no clue about anything at all.
Humble author of the CLAD Nugget.
Message 3 of 16
(314 Views)

I think I explained it a bit badly in my initial post, but I did also do a search for "library.lib" on both computers and didn't find any files that matched exactly. I tried to set the reference to them anyways, but it didn't work. I don't really know anything about labview, but I am hoping that the issue can be resolved via anything except reinstalling software.

0 Kudos
Message 4 of 16
(290 Views)

If you want to forget about the missing library, just follow the instructions stated in the error message. In your VI, select File >> Disconnect from library.

-------------------------------------------------------
Control Lead | Intelline Inc
0 Kudos
Message 5 of 16
(273 Views)

I've see that comment on a few other similar posts, but as far as I can see, there isn't actually a "Disconnect from library" option anywhere, let alone under the file tab. Also wouldn't this just break the VI because it can't access some library that it's presumably using for some functionality?

fileTabOptions.png

0 Kudos
Message 6 of 16
(212 Views)

If the VIs aren't broken on the source computer, then it must be that the library is accessible from that computer.

You can use the attached VI to find it.

 

0 Kudos
Message 7 of 16
(210 Views)

Do you have a version of this that runs on Labview 2016 (ver 16 I think)? We are currently using that version, and any updates to the software are out of my control.

0 Kudos
Message 8 of 16
(197 Views)

@zukowskirobert wrote:

I think I explained it a bit badly in my initial post, but I did also do a search for "library.lib" on both computers


Did you try "library.lvlib"?

 

If this VI works on the original computer then the library must be there. If you made the same typo while searching, that'll explain it. Also note that it may not be in the same folder as the VI.

 

 


@zukowskirobert wrote:

I've see that comment on a few other similar posts, but as far as I can see, there isn't actually a "Disconnect from library" option anywhere, 


Which VI are you checking in? If I'm reading your original screenshot correctly, ex_CorrectErrorChain.vi is the one missing its owning library.

0 Kudos
Message 9 of 16
(183 Views)

1. this was a typo on my part, I meant to write .lvlib. I redid a search over the entire C drive anyways, but here's an image of the files it found. This matches on both computers, and as far as I can tell, none of these are the file in question. All of these are in the labview directory.
foundFiles.png

2. I would have to actually see what options I have to know. The first screen I see that has a "file" tab is the actual VI once I've hit "ignore" on the initial popup that appears when I try to open it prompting me to find the missing file. And again, at no point have I been able to find the "disconnect from library" option.

0 Kudos
Message 10 of 16
(176 Views)