LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Generating A Signal Issues

I am having issues in generating a signal. I followed each steps carefully of a tutorial given by LabVIEW to generate a Voltage using Analog (link to tutorial http://www.ni.com/academic/students/learn-daq/generate/). I click run but a graph won't appear. Even tho, they used different instruments than mines (I have NIcDAQ-9172, NI9264 and NI9201), maybe that's why it didn't work.

 

I am trying to generate a signal and display it on LabVIEW.

 

Any recommendations? I would highly appreciate.

0 Kudos
Message 1 of 6
(2,046 Views)

Well. We will need to see what you did to  understand what you did wrong.   

 

Your hardware is capable so, any trouble must be in your code.  (Which you have not shown)


"Should be" isn't "Is" -Jay
0 Kudos
Message 2 of 6
(2,027 Views)

Actually, I noticed that I was using the incorrect instruments. I just want to generate a voltage signal.

 

I attached a picture of the instruments.

 

unnamed.jpg

0 Kudos
Message 3 of 6
(1,972 Views)

Also, I have LabVIEW 2009.

0 Kudos
Message 4 of 6
(1,970 Views)

To help resolve issues with your code we need the code.  Where is that Analog input module and how come there are no wires?


"Should be" isn't "Is" -Jay
0 Kudos
Message 5 of 6
(1,962 Views)

Hi SilveKarel,

 

Reiterating Jeff's point, we really need to see your code to have a good idea of what is not configured properly in your system. If you could attach the .vi file, that would be very helpful.

 

I'm also not quite sure what you mean when you say you were using the wrong instruments? I would encourage you to take a glance at documentation on the devices you have to better understand their functionality and limitations.

 

NI-9172 - This is a chassis that organizes the instrument modules inside of it. It does not acquire or generate signals on it's own. The manual is linked below:

http://www.ni.com/pdf/manuals/371747f.pdf

 

NI-9201 - This is an analog input module. It can acquire signals by reading in voltages. It cannot output signals.

http://www.ni.com/pdf/manuals/373783a_02.pdf

 

NI-9264 - This is an analog output module. It can generate signals by outputting voltages. It cannot measure signals.

http://www.ni.com/pdf/manuals/378025a_02.pdf

 

You'll want to have the 9264 in the 9172 chassis, which appears to be the hardware configuration in your picture, which is a good first step. There are other modules that NI provides that perform similar input and output functions, but with varying spec, like channel counts or voltage ranges. You don't necessarily need to have the same modules used in the video to be able to perform basic signal generation.

 

In regards to your code, there are many many different bugs you can run into while developing LabVIEW code, even for a simple application. Providing your code would be best, but, at the very least, can you give us an idea of what errors or unexpected signals you are seeing in your program?

 

It will be hard for anyone to offer guidance until we have a better idea of what erroneous behavior you are experiencing. If you can post a few more details, I would be happy to help you continue debugging your program.

 

Best,

 

Duncan Waldrop

Applications Engineer

National Instruments

0 Kudos
Message 6 of 6
(1,945 Views)