Instrument Control (GPIB, Serial, VISA, IVI)

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Basic serial communication fails!

Hello!

I am trying since one week to get a serial device working with LabView 7. The problem is at the VISA serial component. I have tried using the example called "Serial communication", but when I try to run the application I get this error in the error box:

error code: -1073807202
source: Property Node in VISA Configure Serial Port (Instr).vi->Serial Communication.vi

The problem might come from not using the correct resource name for the COM1 port on my PC.

Could you please give me any hints on this?

Thank you in advance!
0 Kudos
Message 1 of 4
(3,248 Views)
It sounds like something is wrong with your NI-VISA installation. Have you tried uninstalling NI-VISA and reinstalling it? Are you using the NI-VISA that came with on the LabVIEW 7 Driver CD? If you access the port from Measurement & Automation Explorer, does it work?

Brian
0 Kudos
Message 2 of 4
(3,248 Views)
Hi Radu,

Which version of NI-VISA are you using?
Please be shure to run the latest version. Right now this is NI-VISA 3.0.1. You can check your version information in Measurement and Automation Explorer in the Software section.

The following link should lead you to the download of the most recent version:
http://digital.ni.com/softlib.nsf/webcategories/85256410006C055586256BAC002C51FA?opendocument&node=132070_US

Regards,
Richard H.
National Instruments
0 Kudos
Message 3 of 4
(3,248 Views)
That for sure has solved the problem! Thank you!

Radu
0 Kudos
Message 4 of 4
(3,248 Views)