NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

devredeki değişkenler...

Solved!
Go to solution

Merhabalar, Labiew de ekteki çalışmayı bir türlü yapamadım. Yardımcı olabilrimisinz? Word Ekinde problemi ayrıntılı bir şekilde yazdım. Diğer Ek olan .vi dosyası yapabildiğim kadarı var. Yardımlarınızı bekliyorum..

Download All
0 Kudos
Message 1 of 11
(6,808 Views)

duplicate post

 

Homework problem

0 Kudos
Message 2 of 11
(6,802 Views)

hobi problem..

0 Kudos
Message 3 of 11
(6,800 Views)

LV 2010 ile kaydeder misiniz?

0 Kudos
Message 4 of 11
(6,785 Views)

Merhabalar Zafer Bey, ilgilendiğiniz için çok teşekkürler. LabVIEW 2010 'a göre kaydettim.

0 Kudos
Message 5 of 11
(6,780 Views)

Örneğinize baktığımda içi boş 🙂

 

Sorununuz Labview'de bu benzetimi yapmak mı yoksa bu devrenin çözümlemesini yapmak mı?

İstemiş olduğunuz bu dört değerin işlev (fonksiyon) olarak hesaplarını çıkarabilirseniz (direnç, kondansatör, regülatör verimliliği, değişkenlerine bağlı olarak) kodlamada yardımcı olabiliriz.

 

0 Kudos
Message 6 of 11
(6,772 Views)

Merhabalar, göndermiş olduğum uygulamayı, Multismde başarılı bir şekilde uygulamasın yaptım. Ama benim işime Labview de lazım olacaktı. Bunun için ben Multismden yapmış olduğum uygulamayı Labview'e başarılı bir şekilde aktardım ve düzgün bir şekilde Labview ve multisim kurulu olan bilgisayarda çalışıyor. Bu uygulamayı ben Labview şeklinde exe' ye dönüştürdüm. Exe'si de düzgün bir şekilde çalışıyor. Sonra bu exe uygulamasını Labview ve Multsim kurulu olmayan bir bilgisayarda denemek için Labview'e ait olan Run Time Engine(RTE) yi Labview kurulu olmayan bilgisayara kurdum ve uygulamanın Labview ile ilgili olan bölümü düzgün bir şekilde çalışıyor. Ama Multsim ile ilgili olan bölüm çalışmıyor. Multisim, Labview gibi Run Time Engine'ye sahip diye arattım bulamadım. Bu problemi nasıl çözebiliriz? Yardımlarnızı bekliyorum Teşekkürler.

0 Kudos
Message 7 of 11
(6,764 Views)

Bu problem için bana yardım edecek kimse yok mu? 😞

0 Kudos
Message 8 of 11
(6,744 Views)
0 Kudos
Message 9 of 11
(6,741 Views)
Solution
Accepted by topic author saca

Merhabalar;

 

 

Eğer son mesajınızdan yanlış anlamamışsam önceki bir diğer başlıkta DIAdem için geçmiş olan konu bu sefer de Multisim için ortaya çıkmış gözüküyor.

 

Multisim kendi başına bir program olduğu için, Multisim yüklü olmayan bir hedef bilgisayarda, Multisim'de hazırlanmış simulasyonları yürütmeniz mümkün olmamaktadır. Bu, LabVIEW ile Multisim'in otaklaşa çalıştığı bir Co-Simulation uygulaması için de geçerlidir. Multisim, bir programlama ortamı olmadığı için Run Time Engine'e de sahip olmamaktadır. Benzer şekilde LabVIEW ile oluşturulan bir .exe uzantılı dosya içersinde tüm Multisim programının (ya da DIAdem, ya da Solidworks ya da MS Office vb.) gömülmesi de mevcut olarak yapılabilen bir özellik değildir.

 

Sonuç olarak, böyle bir uygulamayı anonim bir bilgisayarda kullanabilmeniz için, hedef bilgisayarda Multisim'i kurmanız gerekmektedir.

 

Umarım bu cevap yardımcı olur...

 

 

Kolaylıklar dilerim.

 

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 10 of 11
(6,737 Views)