NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview nasıl öğrenebilirim.

Merhabalar 

Labview dilinde istiyorum. Yaptığımız test makinalarında labview kullanarakuz s7-1200 plc üzerinden. labview uygulamalı makinaların otomasyonunu dışarıdan firmalara yaptırıyor ve çok sıkıntı çekiyoruz. bu sebepten kendi bünyemiz de karar verdik.

Labview'i nasıl öğrenebilirim?
Eğitimi alabileceğim iyi firmalar önerebilir misiniz?

0 Kudos
Message 1 of 5
(3,624 Views)

Yaklaşık 15 yıldır Labview kullanıyorum. İsterseniz görüşebiliriz.

0 555 362 52 38

0 Kudos
Message 2 of 5
(3,600 Views)

Labview ogrenirken izlenmesi gereken adimlar CLAD(certified labview associate developer), CLD(certified labview developer) ve CLA(certified labview architect). belgelerini almaktan geciyor. Labview ogrenmeye baslarken Labview CORE1, CORE2 ve CORE3 derslerini alman veya internetten arastirip bu derslerin iceriklerini okuman gerekiyor. Bu dokumanlar sana labview in ne oldugu ve yapisi hakkinda bilgi kazandiracaktir. Daha sonra internetten rahatca bulabilecegin CLAD ve CLD hazirlik sinavi dokumanlarini ve ornekleri cozerek labview programlama deneyimi kazanabilirsin. State machine ve Design pattern denilen programlama sekillerini calisarak acemi programlamadan ileri seviye programlamaya gecis yapabilirsin.  

Senior Software Developer
Message 3 of 5
(3,590 Views)

Merhabalar, 

 

Freelion8'in de belirttiği gibi eğitim ve sertifikasyon süreçlerinin takibi LabVIEW için başlangıç aşamasında yeterli olacaktır. Ancak CPI (Certified Professional Instructor) unvanını almak üzere olan bir CLA (Certified LabVIEW Architect) olarak şunu söylemeliyim ki gelişim geliştiriciye bağlıdır. NI Türkiye için verdiğim eğitimlerde veya kendi bünyemizde verdiğimiz projeye özel eğitimlerde gördüğüm kadarıyla eğitim bir sihirli deynek gibi düşünülüyor. Kısa sürede başarı elde edilemeyince de vazgeçiliyor. Tam tersi olması lazım, bunun kişiyi kamçılaması lazım. Yöneticisi olduğum Kontrolkalemi forumunda da özellikle bunu vurgularız. Siz uğraşacaksınız, soracaksınız ve öğreneceksiniz. 

 

İyi çalışmalar,

Actor Framework rocks!
Emre TUZUNER
0 Kudos
Message 4 of 5
(3,562 Views)

Merhaba ,

 

Biraz geç oldu ama halen Labview ile ilgiliyseniz mesajları okuyacağınızı tahmin ediyorum.

 

Değerli üstadlarımın belirttiği gibi CLAD , CLD sertifikalarını almak ilk aşamada hedef olmalı ki ben de bunun için çalışıyor , çabalıyorum 😉 

 

Ek olarak söyleyebileceğim ,

Ludre Yazılım şirketinin verdiği kurslar var. (İstanbul -  Perpa ) 

Değerli hocam Ahmet Mavi 'nin bu konuyla ilgili yazmış olduğu 3 kitabı ve Udemy üzerinden eğitim kursları mevcut.

 

Selamlar 😉

A student at
Erzurum Technical University
0 Kudos
Message 5 of 5
(3,525 Views)