03-10-2010 07:12 AM
İlk türkçe konumu açmaktan büyük mutluluk duyarım.
Elimdeki encoder verisini ,üretmiş olduğumun numeric sayısal değerlerle eşleyip chartın x eksenini time based den kurtarıp, encoder verisine göre hareket ettirmek istiyorum.
yani encoder pulse:0,1,2,3,4,5,6,7 diye x ekseni akarken....
gelen numeric değerler 4,56,4,... y ekseninde dewam edecek. Bunu xy graph ile yapmak mümkün çünkü ayrı ayrı x ve y numeric girişlerle graph oluşturulabiliyoru.Bunu chart graph ta nasıl yaparım?
03-19-2010 04:46 AM
Merhaba,
XY graph tipi kontrol size daha uygunsa niçin chart kullanıp X-eksenine müdahele etmeye çalıştığınızı anlayamadım.
Uygulamadan gelen başka bir kısıt mı var?
Kolay gelsin,
03-19-2010 05:32 AM
Eren Bey,
XY benim için daha uygun evet zaten şu an için onu kullanıyorum.Chart kullanmak istememdeki amaç onda strip mode sweep mode gibi modların olması ayrıca benim uygulamam real time bi uygulama ve sürekli encoder verisi ile sekron olması gereken lazer değerleri var.Ayrıca chart history length xy göre daha uzun ama yapamadım.Çünkü chart sadece time based çalışıyor. 1D bir graph eğer bir fikriniz var ise ve paylaşırsanız memnun olurum.
Bu konuda şu simulasyon olabilir. While loop iterasyon sayısını encoder verisi olarak kullanarak bunu numeric control den girilen veya random numberlar ile sekron edip x eksenini while loop iterasyon sayısına atabilirsiniz...Ben denedim bayadır uğraşıyorum bu konu ile ilgi fakat bulamadım.
İyi çalışmalar...
Kadir Can AYHAN
Com.Eng.
03-19-2010 08:16 AM - edited 03-19-2010 08:17 AM
Merhaba,
LabView ile pek çalışmadığım için kod yazmaya çalışmadım.
NI sitesinde hızlı bir arama ile aradığınıza en yakın aşağıdaki link'te bir VI buldum.
http://zone.ni.com/devzone/cda/epd/p/id/2609
Belki bir fikir verir.
Kolay gelsin,
03-19-2010 09:34 AM
Teşekkürler bunu okumuştum daha önce. Yani türkçe forum var evet ama kimsenin kimseye faydası yok gibi:)
keşke daha aktif olabilsek benim işim gücüm labview diyebilirim bu aralar...
03-19-2010 09:53 AM
Tüm ürünler için tek bir forum olduğu için ilgi ve uygulama alanlarını denk getirmek biraz zor tabii.
Ancak yine de kullanmadan geliştiremeyiz bu forumu.
Çevremizdekilere de mümkün olduğunca duyurursak daha güzel olur.
Genelde direk LabWindows forumuna bakarım.
Bu sabah yanlışlıkla önce forum ana sayfasına girmiştim. Listeye göz atarken tamamen şans eseri gördüm.
NI Türkiye'deki arkadaşların da bu forumu duyurmak için elindeki kontaklara mail göndermesi güzel olurdu.
Bunu biz de yapabiliriz ilgileneceğini bildiğimiz kişilere göndererek...
Kolay gelsin,
06-10-2010 02:18 AM
Labview ile Chart kullanmamanızı öneririm çünkü esnek bir yapısı yok. Eğer ille de chart kullanacaksanız. Yapabileceğiniz her zaman dilimi için elde ettiğiniz değeri Charta eklemek. Yani burada her enkoder tetiği için elde ettiğiniz her bir değeri o an Charta eklemelisiniz.
Diğer konu, ben de forumun başta çok aktif gideğini düşünüyordum ama görüyorum ki biraz ilgisiz kalıyoruz. Bu foruma bir soru yöneltildiğinde epostalarımıza bilgi ulaşsa sanırım daha fazla aktif olabiliriz. Genelde yoğunluktan forum bağlantısı açıp kontrol etmeye zaman bulamıyorum.
06-18-2010 03:36 AM
Merhabalar,
Chart'ın x ekseni monotonik olarak artması gerekmektedir. Encoder'den okunacak verilerde atlamalar olabileceği gözükmektedir. Waveform Chart ile böyle bir uygulamanın yapılabilmesi için ölçümlerin sürekli x eksenine dönüştürülmesini düşünebiliriz. X ekseninde olmayan encoder adım sayıları için y değerlerinin 0'a çekilmesi yeterli olabilirmiş gibi geliyor.
Zafer'in değinmiş olduğu bir diğer konu olarak, foruma soru yöneltiğinde e.postalarımıza bilginin ulaşabilmesi için Tükrçe Board'a kayıtlanmak (subscribe) yeterli. Bu konuda ilgili yönergeleri içerir bir konu açtım : NI Forumları kullanım ayarları (http://forums.ni.com/t5/NI-Uuml-r-uuml-nleri-304-le-304/NI-Forumlar%...
İlgili herkes eğer bu ayarı yapabilirse, Türkçe forum'a daha çok katkıda bulunabiliriz...
Selamlar;
Candan