Linux Users

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

VI Server section in LabVIEW options won't load

Solved!
Go to solution

Is it a known issue in LabVIEW for Linux?

 

TiTou_0-1634725542583.png

 


We have two ears and one mouth so that we can listen twice as much as we speak.

Epictetus

Antoine Chalons

0 Kudos
Message 1 of 5
(570 Views)

They should appear if there is a proper install.

 

I am running LabVIEW 2019 for Linux Desktop installed on CentOS 7.6 and my VI Server page under Tools>Options is fully populated.

 

What OS are you using?  That will probably help NI Support provide answers.

Ryan Vallieu CLA, CLED
Senior Systems Analyst II
NASA Ames Research Center
0 Kudos
Message 2 of 5
(541 Views)

LV 2020 on Ubuntu 20

I'm wandering if the sections are loaded from a file that is in the LabVIEW folder


We have two ears and one mouth so that we can listen twice as much as we speak.

Epictetus

Antoine Chalons

0 Kudos
Message 3 of 5
(537 Views)
Solution
Accepted by topic author TiTou

After some additional digging : It was working on LV 2020 and the issue appeared after installing the SP1 patch.

I think there is an issue between my xfce ubuntu distro and the patch, there was an error when applying the core package.

Tried with kde and gnome, got the same issue.

 

As currently ubuntu is not supported it's not too surprising.


We have two ears and one mouth so that we can listen twice as much as we speak.

Epictetus

Antoine Chalons

0 Kudos
Message 4 of 5
(520 Views)

Oh, and this issue doesnt affect LV2021 on my xfce ubuntu 20


We have two ears and one mouth so that we can listen twice as much as we speak.

Epictetus

Antoine Chalons

0 Kudos
Message 5 of 5
(515 Views)