From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

cannot install software on cRIO 9035 LV2014 SP1

Solved!
Go to solution

Hello,

I am not able to install software on the cRIO 9035. All it says its for instance

Chinese language support needs Real Time 14.0real time support missing.gif

the feature's real-time support for this target type may not be installed

Actually I got RT 14.01.

Cheers,

 

Steffen

 

0 Kudos
Message 1 of 6
(3,020 Views)

Hi Steffen,

 

I guess you read the 9035 specs about the software requirements.

- Is the cRIO "clean" (did you deinstall any other software in MAX)?

- Did you try to install the "recommended" software package to your cRIO?

Best regards,
GerdW


using LV2016/2019/2021 on Win10/11+cRIO, TestStand2016/2019
0 Kudos
Message 2 of 6
(3,002 Views)

Hi Gerd,

 

yes, installed all the minimum things

-LV SP1

-NiRIO drivers 15.0

-FPGA 14 SP1

-RT 14 SP1

 

-formatted the cRIO

 

-there is no recommended setting in MAX

 

-I cannot install a single thing, not even just some language support file.

 

Cheers,

 

Steffen

 

PS: I guess best option is to deinstall everything and start again. It was running a cRIO 9074 before on the same PC but that was happy with everything 14.0. So something got messed up while updating.

 

Cheers,

 

Steffen

0 Kudos
Message 3 of 6
(2,999 Views)

Hi,

 

Could you provide a screenshot of the software you have installed in NI MAX? I am concerned that there might be a software version compatibility issue. Also, to clarify, 2014 and 2014SP1 are two completely different versions of LabVIEW. 

Alex
Hardware Engineer
0 Kudos
Message 4 of 6
(2,976 Views)
I will post a screenshot later, am away at present. I think a clean installation would be the best bet
0 Kudos
Message 5 of 6
(2,964 Views)
Solution
Accepted by topic author Steffen01

updated to LV2015 SP1, now its working. So I guess there is a driver issue. NiRIO 14.5 and LV14 SP1 just does not do the trick

0 Kudos
Message 6 of 6
(2,913 Views)