LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Keyence DL-EN1 TCP

How are you good night! These days I am trying to communicate a Keyence DL-EN1, which is connected to two GT2 amplifiers, Using the commands for Measurement Reading "M0" and "SR" the adapter returns me a command write Error message " ER, M0 or SR, 255 "Checking with another USB sensor via VIsa No Problem, You send the command and it gives you the measurement reading. Does anyone know what the problem is? I have a fixed IP and Port already determined on DL-EN1

0 Kudos
Message 1 of 6
(3,469 Views)

Hello,

 

We are experiencing similar issues to what you were seeing back in March. Did you ever find an solution to this problem?

0 Kudos
Message 2 of 6
(2,962 Views)
Hi, how are you? if the problem was because the command was sending it without end and return characters
I hope it will help you with something
0 Kudos
Message 3 of 6
(2,940 Views)

TCP open connection

        Set IP Address as you know.

        Remort Port defualt is 64000

           # IP and pot can set via Keyence utility software DL-EN1 IP configurator.

TCP write

       CMD must end with \r\n(x0D0A) ex SR,01,307\r\n

TCP Read

       set mode as CRLF

       Set byte to read as 100.(it will stop read if find CRLF)

 

hop can help.

 

 

 

0 Kudos
Message 4 of 6
(1,818 Views)

TCP open connection

        Set IP Address as you know.

        Remort Port defualt is 64000

           # IP and pot caan set via Keyence utility software DL-EN1 IP configurator.

TCP write

       CMD must end with \r\n(x0D0A) ex SR,01,307\r\n

TCP Read

       set mode as CRLF

       Set byte to read as 100 (it will stop read id find CRLF.

 

holp can help 

 

 

 

0 Kudos
Message 5 of 6
(1,815 Views)

Luka28_0-1712238485344.png

Luka28_1-1712238677908.png

 

Hello All, 

May be this might help to understand better with Block diagram. 

 

Cheers

 

 

0 Kudos
Message 6 of 6
(180 Views)