12-18-2016 01:57 PM - edited 12-18-2016 01:58 PM
Merhabalar Lise son sınıf öğrencisiyim. Tasarım dersinde Labview görüyoruz. bir kaç ufak sorum olacaktı internette aradım fakat ingilizcem iyi olmadığı için Türkçe sayfalardan pek yararlı bilgiler bulamadım
1-Bir diyagramda veriyi iletmek/aktarmak için neden lokal değişkenler kullanırız ?
2-Lokal değişkenler kulandığımızda döngü dışında lokal olarak belirlediğimiz değerin kontrolleri bir yere bağlı değil bu nasıl oluyor ? veri nasıl akıyor ?
teşekkürler 🙂
12-19-2016 12:28 AM - edited 12-19-2016 12:29 AM
Merhabalar,
1-Bir diyagramda veriyi iletmek/aktarmak için neden lokal değişkenler kullanırız ?
Açıkçası bu sorunuzda tam olarak neyi sorduğunuzu anlayamadım.
2-Lokal değişkenler kulandığımızda döngü dışında lokal olarak belirlediğimiz değerin kontrolleri bir yere bağlı değil bu nasıl oluyor ? veri nasıl akıyor ?
Local değişken oluştururken ilgili kontrolün yada indikatörün üzerine sağ tıklayıp local variable oluşturuyorsun. Aslında burada bir eşleme yapmış oluyorsun.
Örneğin x adında nümerik bir indikatör attın. Ve buna istediğin değeri atamak istiyorsun. Text based dillerde bunu yapmak istersen aşağıdaki gibi bir kod parçacığı yazarsın.
"x.value=3;"
aslında labviewde de local değişkenlerle yaptığın budur. Block diyagramda x indikatörünün üzerine sağ tıklayıp local variable diyerek "x.value" yapmış oluyorsun.
Takıldığınız başka bir nokta olursa yine buradan yazabilirsiniz.
Saygılarımla...