NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview'de bir butona basarak başka bir vi'yı kontrol etme

Merhaba,

 

Ana vi'den bir boole button kontrol etmek istiyorum ve bu buton başka bir vi'daki göstergeyi değiştirecek. Aslında yapamaya çalıştığım şey dil değiştirmekle ilgili, butona bastığımda ön panel dili değişiyor, ayrıca başka bir vi'm var ve dil değiştirmek için ekstra buton var. Yapmak istediğim Ana vi'da bir buton kullanmak ve butona basıldığında diğer vi'ın dilini de değiştirmek. Subvi yapılarını tam olarak bilmiyorum. Birkaç çözüm denedim ama sonuç alamadım. Bu uygulamayı nasıl yapabilirim.

0 Kudos
Message 1 of 3
(1,071 Views)

Block diagramını görsem daha iyi yardımcı olabilirdim ama muhtemelen bir global variable oluşturarak Main VI'ındaki buton bilgisini bu global variable'a yazıp Sub VI'da dil değişimi olan butonun bağlı olduğu yere bağlayıp bu bilgiyi okumak işini görecektir.

 

0 Kudos
Message 2 of 3
(1,033 Views)

Cevap için teşekkürler, block diyagram karmaşık olduğu için paylaşmadım fakat sorunu çözdüm. Hali hazırda global değişken kullanıyordum zaten fakat subvi'da sadece buton değişiyordu butonun bağlı olduğu birimleri kontrol edemiyordum, global değişken yerine shared variable kullanmamla sorunum çözüldü.

0 Kudos
Message 3 of 3
(1,024 Views)