NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Interrogator'ı LabVIEW'e bağlama

Herkese merhabalar. Benim elimde sensör ölçümü yapmak için kullandığım bir interrogator var. Bu interrogator bir LabVIEW kiti ile geldi. Yalnızca crossover kablosunu PC'ye bağlayıp PC üzerindeki ipV4 adresimi interrogator'ın IP adresi ile aynı olacak şekilde değiştirdiğimde ölçüm yapabiliyorum. Fakat benim ekstra olarak kendi yazdığım bir programla bu interrogator'daki verileri okumam gerekiyor. Uzun zamandır uğraştım fakat bir türlü beceremedim. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 1 of 18
(4,127 Views)

Merhabalar,

İlgili ürünün tam olarak ismini yazarsanız sizlere daha fazla yardımcı olabiliriz.

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 18
(4,099 Views)

Micronoptics si 255 interrogator. Sorun şu ki ürüne ait user manual'i hiç bir yerde bulamıyorum. Bulduklarımda birkaç sayfalık cihazın genel kullanımı hakkında bilgi veriyor fakat benim bu cihazdaki grafiği bir şekilde LabVIEW'e aktarmam lazım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

-Kelvin
0 Kudos
Message 3 of 18
(4,097 Views)

Merhabalar, 

Ürünün sayfasında support kısmında birçok dil için API desteği var. Labview içinde bir example var.  Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 

http://www.micronoptics.com/product/optical-sensing-instrument-si255/#tab-support

Saygılarımla... 

Himmet GENCER
himmetgencer@gmail.com

View on Instagram
0 Kudos
Message 4 of 18
(4,084 Views)

Himmet Bey, yardımınız için çok teşekkür ederim. Fakat verdiğiniz linkteki exe dosyası olduğu için programlamayı (Block Diagram) göremiyorum. Bunun için önerebileceğiniz bir şey var mı acaba? 

-Kelvin
0 Kudos
Message 5 of 18
(4,078 Views)

Merhabalar,

Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.micronoptics.com/download/hyperion-api-v1-0-0-1/?wpdmdl=2627&ind=LoiksP64I0RlJua6UqqGa-G4...

Saygılarımla...

Himmet GENCER
himmetgencer@gmail.com

View on Instagram
0 Kudos
Message 6 of 18
(4,073 Views)

Hilmi Bey, yardımlarınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Size ufak bir sorum daha olacak, yürüttüğüm projede çok fazla while loop var ve bu while loopların bir çoğu sub VI formatına çevrilemekte (çevirdiğim zaman program düzgün çalışmıyor). Bu kadar fazla while loop olması da programın yavaş başlayıp yavaş durmasına neden olmakta. Programın hızlı çalışması/donmaması için ne önerirsiniz?

-Kelvin
0 Kudos
Message 7 of 18
(4,059 Views)

Bahsettiğiniz loopların ekran görüntülerini benimle paylaşabilirseniz yorumlarımı yazarım. 

Saygılarımla... 

Himmet GENCER
himmetgencer@gmail.com

View on Instagram
0 Kudos
Message 8 of 18
(4,055 Views)

Himmet Bey, loopların ekran görüntülerini sizin için uygunsa direkt olarak kişisel mail hesabınıza atacağım. Size danışmak istediğim ufak bir nokta daha var, vaktiniz olduğunca cevaplayabilirseniz sevinirim. Aşağıdaki ekteki fotoğrafta da görebileceğiniz üzere elimde bir graph var ve benim bu graphtaki ilk üç pik noktasını ve dahi ilk W ile gösterdiğim genliği hesaplamam lazım. Max-min fonksiyonunu kullanarak 1. pik noktasını elde ettim fakat 2. ve 3. pik noktalarını elde edemedim. Bunun ile alakalı ne önerebilirsiniz?

-Kelvin
0 Kudos
Message 9 of 18
(4,046 Views)

Merhabalar, 

tabiki mail atabilirsiniz. 

himmetgencer@gmail.com

Grafikteki peak olarak adlandırdığınız yerleri tam olarak yorumlayamadım. Birazcık ipucu verir misiniz?  Labview de peak dedection adında bir fonksiyon mevcut ama biraz açıklama yaparsanız sizlere daha fazla yardımcı olabilirim.

Saygılarımla... 

Himmet GENCER
himmetgencer@gmail.com

View on Instagram
0 Kudos
Message 10 of 18
(4,037 Views)