NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IDLE kontrolü

Herkese merhabalar, ben YTÜ de makine mühendisliği bölümünde öğrenciyim. Otomotiv sistemleri ile ilgili bir derste hocamız idle kontrolü yapmam için ödev verdi. Bir kaç sorun yaşıyorum bu konuda yardımınıza başvurmak ve görüşlerinizi almak için buraya yazmak istedim. NI 9401 ve 9223 modüllerini kullanıyorum. NI 9401 ile elektrik motorunun duty cycle'ını ayarlayıp devrini arttırıp azaltabiliyorum fakat aynı cihazı frekans okumak için kullanmama izin vermiyor labview dolayısıyla ben de enkoderin Z kanalının frekansını okumak için 9223 ü kullanmaya çalışıyorum. Her 1 turda 1 pulse veriyor Z kanalı, fakat bunu saydırmayı beceremedim, nasıl bir yol izlemem konusunda da pek bir fikrim yok. Duty cycle ayarlama konusunda da simultane olarak duty cycle ı arttırıp azaltamıyorum, ne zaman arttırmak veya azaltmak istesem motora çok kısa bir anlığına güç vermeyi kesmem gerekiyor, programı bu şekilde yapmak zorunda kaldım çünkü simultane nasıl ayarlayabileceğimi bilemedim. Rica etsem bana yardımcı olabilir misiniz? teşekkürler 🙂 iyi çalışmalar

Saygılarımla

Ekte duty cycle programımı bulabilirsiniz.

0 Kudos
Message 1 of 1
(2,297 Views)