NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

COM Haberleşmesinde komutların çakışması ve devamlı ölçüm alma

Merhabalar,

üstünde çalıştığım projede bir cihazdan birçok değer okumam gerekiyor. Örneğin akım, sıcaklık, güç vb. Bu cihaz kendisine komut gönderilip parametrenin değeri sorgulanırsa cevap veriyor. Fakat benim sürekli olarak ölçüm almam gerekiyor. Farklı değişkenler için yazdığım subVI'ların hepsini teker teker denedim. SubVI'lar tek başına çalıştırıldığında problemsiz bir şekilde istediğim veriyi veriyorlar. Fakat ekte gösterdiğim gibi birbirleri ile ilişkilendirildiklerinde veri alış-verişi sırasında sıkıntı meydana geliyor. Bu iki program ilginç bir biçimde birbirlerinin komutlarına cevap vermeye çalışıyorlar. Mevcut programları kullanarak nasıl sürekli ve problemsiz ölçüm alabilirim?

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 1 of 4
(3,297 Views)

Merhabalar,

Açıkçası mevcut tasarım biraz hatalı gözüküyor. Mail adresim üzerinden iletişime geçerseniz konuşarak yada uzaktan erişim yaparak sizlere yardımcı olmaya çalışırım.

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
Message 2 of 4
(3,274 Views)

Himmet Bey,  size mail attım. Dilerseniz çözüm arayışına oradan devam edebiliriz. Ya da site içerisindeki private message kısmında da konuşabiliriz. Ben size oradan bir mesaj göndermiştim zaten.

Saygılarımla

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 3 of 4
(3,247 Views)

hatayı da görseydik iyi olacaktı. 

0 Kudos
Message 4 of 4
(3,188 Views)