Instrument Control (GPIB, Serial, VISA, IVI)

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Agilent 4155B Parameter Analyzer with HP 54645D Mixed Signal Oscilloscope

Hello Experts,

 

I am facing an issue while controlling Agilent 4155B Parameter Analyzer together with HP 54645D Mixed Signal Oscilloscope.

When I turn OFF the oscilloscope, the parameter analyzer works perfectly as aspected and I am able to sample the data.

However when I turn ON the oscilloscope, the parameter analyzer configuration slows down and then it times out in between.

I am able to configure the oscilloscope independently and plot the waveform on my screen irrespective if the parameter analyzer is ON or OFF.

I have checked the INSTR addresses of both devices and they are different.

 

I am stuck and have no clue what and where the problem can be??

Has anyone came across a similar issue?

 

Looking forward to some tips, that I can try.

 

Thanks, 

Shals

0 Kudos
Message 1 of 3
(2,909 Views)

It might be hardware ( i.e a broken GPIB cable). Comparing NI SPY logs between good and bad case might give you a hint, too.   

0 Kudos
Message 2 of 3
(2,898 Views)

Thanks Markus for your suggestions I will try to replace the cables and check.

Also will look into the NI Spy log and get back again.

 

Further yesterday night while debugging I noticed, the time out occurs at "wait for RQS vi" in my parameter analyzer control vi, when the oscilloscope is ON. When the oscilloscope is OFF this RQS vi returns a value after a very short delay the everything works fine.

0 Kudos
Message 3 of 3
(2,883 Views)