From 04:00 PM CDT – 08:00 PM CDT (09:00 PM UTC – 01:00 AM UTC) Tuesday, April 16, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

BLT for LabVIEW (Build, License, Track)

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

No longer creating a splash screen

My exes built by BLT no longer create a splash screen.  

 

I noticed in an old build the file BLT Data-->splashscreen.ini gets created, but my recent builds don't include this file for some reason.

 

I've checked the Product Configuration - the splash screen is there - I've clicked Edit - it all looks ok.

 

Is there something I am missing?

Christopher Farmer

Certified LabVIEW Architect and LabVIEW Champion
DQMH Trusted Advisor
https://wiredinsoftware.com.au

0 Kudos
Message 1 of 3
(619 Views)

Hi Chris, 

 

Is it possible that you experienced this issue by running the executable built from your build computer?

If so that would explain what you see.

 

Let me clarify:

In order to show the splash screen, there needs to be a splashscreen.ini file in the BLT_data folder.

This file doesn't get created when you build the application, but when you distribute it through BLT. It is only when you do Build and Distribute with BLT that the file gets packaged with the archive being uploaded to the BLT Server.

 

If you're creating an installer outside of BLT to install the first (or a specific) version of your application, there is a particular procedure to make sure the splashscreen.ini file gets packaged with your installer: https://www.studiobods.com/help/bltforlabview/DistributeyourProductusingtheNII.html

 

Otherwise, your end-users will see the splash screen since they get the application from the BLT Server.

 

Let me know if that makes sense.

Thanks.

 



Matthias Baudot | Software Architect | Founder at STUDIO BODs


STUDIO BODs     BLT for LabVIEW     LabVIEW Champion     Certified Professional Instructor     DQMH Trusted Advisor     GCentral Sponsor


 Check out my LabVIEW presentations and videos!

Message 2 of 3
(579 Views)

In order to show the splash screen, there needs to be a splashscreen.ini file in the BLT_data folder.

This file doesn't get created when you build the application, but when you distribute it through BLT. It is only when you do Build and Distribute with BLT that the file gets packaged with the archive being uploaded to the BLT Server.

 


Ok, that makes sense now. Perhaps this could be a note in there somewhere when you create the splash screen? If it already is, I missed it!

 


If you're creating an installer outside of BLT to install the first (or a specific) version of your application, there is a particular procedure to make sure the splashscreen.ini file gets packaged with your installer: https://www.studiobods.com/help/bltforlabview/DistributeyourProductusingtheNII.html

 

OK, I have recently redone my installer, so I'll check this to see if it got included. 

 

Thanks!

Christopher Farmer

Certified LabVIEW Architect and LabVIEW Champion
DQMH Trusted Advisor
https://wiredinsoftware.com.au

0 Kudos
Message 3 of 3
(571 Views)