From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

trafag basınç sensörü ile değer okuma

Merhaba arkadaşlar

Bu konuda acil yardıma ihtiyacım var.

Trafag marka basınç sensörüm var.Ekte data sheeti gönderiyorum.(8253-83-2317-32-19-33 benimki)

Buna ait uygun female connector de mevcut o da ekte.Hazırladığım labview kodu da ekte ama bir türlü istediğim basınç bilgisini alamıyorum.Bazen saçma sapan negatif değerler veriyor.Ne denediysem olmadı, isyan edeceğim artık.

Lütfen yardım edin

Download All
0 Kudos
Message 1 of 4
(5,814 Views)

Merhaba Sgirgin,

Öncelikle sensörün devreye bağlantı şeklini kontrol etmek gerekli.

Kullandığınız basınç sensörü çıkışı amper cinsinden, bu yüzden bu sensörü devreye paralel bağlamak zorundasınız. Muhtemelen basınç sensörü bağlantısının 2 adet kablo çıkışı vardır. Sensörünüzün bağlantısı bu şekilde ise devreye bağlantısı şu şekilde olur: Sensörün kablolarından biri güç kaynağından güç çekecek olan kablo, diğeri ise sinyal çıkışı kablosudur muhtemelen. Güç kaynağının  + kutbuna sensörün güç kablosunu, güç kaynağının - kutbunu ise kullandığınız veri toplama cihazınızın COM kanalına bağlayınız, sensörün sinyal çıkış kablosunu ise veri toplama cihazınızın sinyal giriş kısmına "AI" kısmına bağlayınız.

Bağlantınızı doğru yaptığınızdan emin iseniz, ekte gönderdiğiniz programı deneyebilirsiniz. Programda büyük bir sorun yok gibi, fakat while loop içerisindeki wait fonksiyonunu kaldırabilirsiniz, çünkü hardware timing kullanmayı seçmişsiniz bu programda, o fonksiyona orada gerek yok. Create channel fonksiyonunda minimum ve maksimum amper değerlerini girerseniz iyi olur. Son bir hatırlatma sensörünüz size mili amper cinsinden sinyal vermekte, veri toplama cihazınız ise amper cinsinden bunu okumakta, bu yüzden gain ve offset değerlerinizi (scale değerleri) doğru hesaplayıp while loopunuz içerisine doğru olan değerleri girmelisiniz.

Egemen
0 Kudos
Message 2 of 4
(5,420 Views)

Teşekkür ederim cevabınız için.güç kaynağı - kısmıya daq arasındaki bağlantıda sıkıntı çekiyorum.

11350123_10153278846104765_1445099048_n.jpg

Ben de bu DAQ var.NI USB 6229.Bağlantı noktalarını aynen dediğiniz gibi yapıyorum.Sadece bu DAQta COM kısmı neresi güç kaynağımın eksi kısmını nereye bağlayacağımı bulamadım.Bu kınuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Bir ucu sökülmüş BNC girişi var ordan denedim ama olmadı.

0 Kudos
Message 3 of 4
(5,420 Views)

Ben BNC konektörleri hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim, fakat cihazınızda analog input kısmındaki herhangi bir kanalı kullanabilirsiniz. Burada önemli olana BNC konektörlerin yapısı. Bu konektörler + ve - yi aynı anda taşıyorsa a kısmını sensörünüze - kısmını da güç kaynağının eksisine bağlamalısınız. Cihazınızın sol alt köşesinde 2 adet şema var belki orada belirtilmiştir. Yoksa cihazınızın kullanma kılavuzuna başvurun. Anlaşılan tek sıkıntınız bağlantı. En olmadı BNC den çıkan kabloları sırasıyla deneyip halledebilirsiniz diye umuyorum.

Egemen
0 Kudos
Message 4 of 4
(5,420 Views)