From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

omega ftb 1302 sensör labview frequency counter

Merhaba arkadaşlar

Daq assistle bir türlü frequency counter görevi yaratamıyorum.Çalışıyor ama grafikte değişiklik olmuyor ve birkaç saniye sonra daq assist hata veriyor.Ekte sensör manuali ve Omega firmasından bağlantının nasıl yapılması ile ilgili görselleri gönderiyorum.Bağlantıyı da ona göre yapıyorum daq assistin tarif ettiği gibi pfi4 kanalına bağladım. Daq assistte başka bir yerde hata yapıyorum sanırım.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Seyfi

Download All
0 Kudos
Message 1 of 8
(8,303 Views)

Yanlış hatırlamıyorsam pfi kanallar dijital veri girişi için kullanılır. Sizin kullandığınız sensör yanlış anlamadıysam square pulse  train çıkış veriyor. Bu cihazdan veri almak istiyorsanız kullandığınız daq ın counter kanalına uygun bir şekilde bağlayın sensörünüzü, count edges fonksiyonu ile okuyabilirsiniz verinizi. Analog input kanallarınızdan birini de kullanabilirsiniz diye tahmin ediyorum ama o zaman da cihazdan gelen veriden oluşan waveform üzerinden edge saydırmalısınız.

Egemen
0 Kudos
Message 2 of 8
(7,859 Views)

Ben daq assisstant ten counter -> frequency seçince pfi4 kanalına atadı direkt.seçimim yanlış o zaman.ama sizin dediğiniz gibi kare çıkış dalgası veriyor.o zaman counter -> edge mi seçmeliyim.yarın analog da deneyeceğim.

0 Kudos
Message 3 of 8
(7,861 Views)

Aslında edge ölçümü ile frekans ölçümü aynı şeyler, frekans ölçümünde de edge sayıp bu değeri frekansa dönüştürüyor program. Bir önceki cevabımda bir konuyu atlamışım ben. Evet dediğiniz gibi PFI kanalları kullanabilirsiniz, bu kanalları cihazınız routlama yaparak kullanmanıza izin veriyor demektir. Bu durumda bağlantınızın kontrolünü yapmalısınız. Frekans çıkışı yapan kablonuzu belirttiğiniz PFI kanalına, diğer ucunu da ground kısmına bağlamalısınız. Cihazınızın doğru çalışıp çalışmadığını anlamak için bu sinyal kablolarını AI kanallarına bağlayıp okuma yapıp yapmadığını da gözlemleyebilirsiniz (volt veya amper okuma kanalınız -AI- varsa). Bence ilk önce cihazınızın bağlantılarını doğru yaptığınızda emin olun, ardından cihazınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Çalışıyorsa bir sorun yaşaayacağınızı düşünmüyorum. Programın size verdiği hata kodunu da site üzerinden aratıp hatanın ne olduğunu öğrenebilirsiniz.

Egemen
0 Kudos
Message 4 of 8
(7,861 Views)

ni 6229 bnc kullanıyorum ai kanalında kontrol ettim volt değerini gösteriyor ama daq assistantla yaptığımda 200284 kodlu hatayı alıyorum.Ekte Daq assistant ve daha önceden kurduğum, sorunsuz çalışan basınç sensörü için blok diagramını gönderiyorum.Aynı mantıkla analog çalışan sensör devresini flowmetre için uyarlayamaz mıyız?

Download All
0 Kudos
Message 5 of 8
(7,861 Views)

Bu kodun timeout süresinin aşılması ile alakalı olduğu belirtilmiş. Daq assistant kullanmak yerine find examples kısmından hardware den counter input örnekleri arasında "Counter - Read Pulse Width and Frequency (On Demand).vi" isimli bir örnek var. Bu örnek ile sensörünü çalıştırmayı dene. Muhtemelen clock source tanımlası istiyor program o yüzden bu hatayı veriyor. Örneği denemeden önce daq assistant kısmını açıp advance timing sekmesindeki sample clock type i onboard clock olarak ayarlayabilirsen o şekilde dene programı, olmazsa örnek üzerinden gerekli düzenlemelerle halledebilirsin sanırım.

Egemen
0 Kudos
Message 6 of 8
(7,861 Views)

daq assistant ta sadece acquisition mode'u 1 sample(hw timed) seçersem advanced timing'te düzeltme yapmama izin veriyor ama sample clock time'da external'dan başka seçenek de çıkmıyor.dediğiniz örneği example'da bulamadım ni'den sitesinden bulup indirdim ama bendeki labview'ın bi üst versiyonu(bendeki 11) olduğu için açmadı.o örneğe benzer kendi versiyona uygun şeyler arıyorum

0 Kudos
Message 7 of 8
(7,861 Views)

Böyle bir diyagram denedim ama sample clock yerine implicit yapınca source kısmı kayboluyor dolayısıyla pfi4ü göremiyor.sample clock'ta çalıştırınca da böyle seçemezsin implicit veya on demand seçmen gerekir diyor

0 Kudos
Message 8 of 8
(7,861 Views)