NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

IMAQ birden fazla noktadan veri okuma

Merhabalar öncelikle uzun zamandan sonra tekrardan geldim ve çok mutluyum

Yine her zamanki gibi bir problem ile karşılaştım ve sizlerle paylaşmak istedim.

İnternette gördüğüm klasik olarak yapılan webcamden renk tanıma örneğini denedim. Klasik olarak çalıştı bir sorun olmadan fakat asıl sıkıntı bundan sonra başladı. Çünkü problem tam olarak şöyle genelde ROI komutu ile tek bir kare veya yuvarlak gibi bir belirlenen şekilden renkleri okuyabiliyorum. bende dört farklı noktadan dört farklı renk bilgisi almak istiyorum bunu nasıl yapacağım tam olarak acaba?

Ekran Görüntüsü (81).png

Yapmak istediğim sistem şekildeki gibi 4 farklı noktadan renk bilgisi okumak. fakat 4 farklı noktadan nedense ortalama değer okuyor sanki. ??

0 Kudos
Message 1 of 2
(4,325 Views)

Hoş geldiniz,

Bu uygulama ROI ile belirlenen bölgenin renk bilgisini öğrenmek amacıyla yapılmış. Daha sonra öğrenilen bu renk başka bir resimde aranarak benzer renkleri bulmak amaçlanıyor. Kısacası istediğiniz gibi bu bölgelerin ortalama renk değerlerini vermiyor.

ROI ile tanımlı bölgenin ortalama renk bilgisini almak istiyorsanız "IMAQ Extract" komutu ile bu bölgeyi çıkararak ortalama değerini hesaplatabilirsiniz. Birden fazla bölgenin her biri için aynı şeyi tekrarlamanız yeterli olacaktır. (Resmi diziye çevirerek de istediğiniz işlemleri yapabilirsiniz.)

0 Kudos
Message 2 of 2
(4,103 Views)