Signal Conditioning

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Voltage Input Using SCXI 1320 and 1120?

Solved!
Go to solution
Highlighted

Vhat dee heck am I doing wrong here?

 

I am using an SCXI-1120 amplifier and an SCXI 1320 terminal block.

 

I want to put a voltage input onto ai4, so I follow the instructions and connect the V+ lead to J6+ and V- lead to J6-.

 

Now, I start to monitor voltage readout using MAX.

 

When I short the leads together, the voltage shows 0.


When I put a 1.5VDC battery in series with the leads, the voltage shows 5.28VDC, which I assume is the maximum value it can show.

 

All the other channels work fine.

 

Am I missing something?  Or is this channel fried?

 

Thanks.

Forbes Black
Lapsed CLAD, LV 2018
0 Kudos
Message 1 of 4
(4,500 Views)
Highlighted

Looks likely that it is a fried channel.  I checkde ai3, and it is working fine.

 

Any troubleshooting advice?

 

Thanks.

Forbes Black
Lapsed CLAD, LV 2018
0 Kudos
Message 2 of 4
(4,499 Views)
Highlighted
Solution
Accepted by topic author diarmaede

diarmaede,

 

Do you have other 1320 modules and 1120 terminal blocks you can try in different combinations?  Is it just this module, on this channel?

 

There are also jumpers inside the module that you can configure the gain and filter settings. I would inspect specifically the jumpers relating to that channel.  There are also some differences in the 1120 and the 1120D, besure to note which module you have and the changes in the user manual.

 

SCXI-1120/D User Manual and Specifications

http://digital.ni.com/manuals.nsf/websearch/7D3481BCFAA9E300862567EF0071F865

Anthony F.
Staff Software Engineer
National Instruments
0 Kudos
Message 3 of 4
(4,490 Views)
Highlighted

A colleague of mine showed me those very jumpers this morning.

 

Thanks!

Forbes Black
Lapsed CLAD, LV 2018
0 Kudos
Message 4 of 4
(4,487 Views)