NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

vision builder AI ve labview IMAQ görüntü alma hız farkı ?

Solved!
Go to solution

merhabalar

 

firewire 1394b kameradan vision builder ile görüntü alıp labview'e migrate ediyorum. bundan ayrı olarak labview içerisinde imaq kütüpanesini kullanarak görüntü alıyorum. migrate ettiğim vision builder kodu daha yoğun olmasına rağmen daha hızlı görüntü alıyor. Bunun temel kaynağı nedir acaba.  

 

            Eğer  Vision builder dan migrate ettiğim kodları kullanırsam  kamera shutter değerini değiştirmeme izin verilmiyor.

 

 Teşekkür ederim.

0 Kudos
Message 1 of 11
(6,218 Views)

Vision Builder içerisinde oluşturup LV'e aktardığınız kodlar tümüyle LV "Imaq" ve "Vision" kütüphanelerini kullanırlar. Yani Vision Builder ile oluşturmakla sizin aynı kodları LV içerisinde yazmanız arasında hiçbir fark yoktur.

 

Soruyu şu şekilde ele alalım; Vision Builder'ın yazdığı kodlar sizin yazdığız kodlardan daha hızlı çalışıyor, neden?

 Kodu paylaşırsanız cevap vermeye çalışırız.

0 Kudos
Message 2 of 11
(6,211 Views)

kesinlikle aynı kütüphaneyi kullanıyor. detaylıca inceledim komutlar aynı. zip li dosyayı  site kabul etmiyor. bu neden le kendi yaptığım VI yı gönderebiliyorum.

0 Kudos
Message 3 of 11
(6,203 Views)
Solution
Accepted by topic author mckmk

Kodu LV 2010 a göre kaydedip ekler misiniz?

0 Kudos
Message 4 of 11
(6,201 Views)

Kodu eklemenizi istemiştim ama iletiyi çözüm olarak işaretlemişsiniz 🙂 Sanırım bu düzeltilebiliyordu. Kodu LV2010 a çevirip paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım.

0 Kudos
Message 5 of 11
(6,195 Views)

merhaba sitede mevcut örnekleri denerken buldum. ben snap komutunu kullanıyordum. grab komutu ile desteklenen hızdagörüntü alabildim. Örnekler ektedir.

teşekkür ederim.

Download All
0 Kudos
Message 6 of 11
(6,194 Views)
0 Kudos
Message 7 of 11
(6,193 Views)

Başlık açtınız öyleyse cevabı yazalım 🙂

 

Snap ile yalnızca tek kare resim alınırken Grab komutu ile kamera tetik ya da serbest kip çalışmasına göre arka arkaya resim alarak çalışacaktır. Serbest kip çalışırken kameranın elverdiği an yüksek hıza kadar resim alabilirsiniz. Dikkat edilecek nokta işleme süreniz kamera resim alma süresinden uzunsa resim kare/sn oranınız yine düşecektir.

0 Kudos
Message 8 of 11
(6,183 Views)

ekli mesajda cevabımı yazmıştım...Smiley Happy ben snapla yapıyordum ama grab ile continue olarak kameranın desteklediği hızda görüntü alabiliyorum.

0 Kudos
Message 9 of 11
(6,181 Views)

Cevabı genel ifadelerle sizin için değil, benzer sorunla karşılaşıp forumda arama yapan başka arkadaşlar olabilir diye ekledim. Neticede bir sorun olmuş ister hızlı ister yavaş çözülsün çözüme ulaşmışsa forumlarda bu bilgi kalsın başkaları da kullanabilir 🙂

Message 10 of 11
(6,179 Views)