NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

case structure ile resim kontrolü

Solved!
Go to solution

Merhabalar, nümerik bir kontrolden girilen değere göre resim yayınlanması gerekir, picture ringlere resimleri yükledim. Case structure deki durumlarına görüntülencek resimleri ring şeklinde yükledim ve yayınlaması için picture ring indicator ekledim. Normalde resimlerin yayınlanması gerekir ama resimler yayınlanmıyor. Nasıl yayınlayabilrim. Ekte bahsettiğim VI çalışması var.

0 Kudos
Message 1 of 10
(6,280 Views)

Yapmak istediğiniz resimler içerisinden birini seçmekse tüm resimleri aynı "picture ring" içine ekleyiniz ve sonra indeksi ile çağırınız.

 

pic_ring.png 

0 Kudos
Message 2 of 10
(6,277 Views)

resimleri dediğiniz gibi picture ring e ekledim ama index olarak çağırmak dediğiniz picture ringe bir constant değeri atamak mı?

0 Kudos
Message 3 of 10
(6,269 Views)

İndekslemek demek girdiğiniz resim dizisinden birini indeksi ile çağırmak demek. İster sabit bir indeks kullanın ister ara yüzden bir seçim kullanın isterseniz başka kaynaktan gelen veri kullanın size kalmış.

0 Kudos
Message 4 of 10
(6,264 Views)

Benim aslında yapmak istedigim. 1 den 5'e kadar değer alabilen "numeric control"üm var ben 1 değeri "numeric control"e yazdığımda 1 ile ilişkilendirdigim resim gelecek, 2 değerini "numerci contorol"e yazdığımda da 2 değerine ait olan resim gelecek, diğer değerler için de aynı durum söz konusu. Bunu indexlerle de yapamdım. İndexlerden başka bir yöntem yok mu?

0 Kudos
Message 5 of 10
(6,260 Views)

Yapamadınız mı :S Yapmanız gereken "numeric control"ü "picture control"e bağlamak. İndekslemek bir tabirdir, bir denetim adı değildir. "Numeric Control"ü "picture control"e bağlayarak bir nevi indekslemiş oluyorsunuz. Ya da indeksi ile resmi çağırmış oluyorsunuz.

VI'ı eklerseniz kontrol edip düzeltmeye çalışayım. 

0 Kudos
Message 6 of 10
(6,255 Views)

Dediğiniz gibi yaptım ama kararsız çalışıyor. Bu VI çalışmasında üç resim ekledim ve "numeric control"u de 1,2,3 değerlerini alabilecek şekilde düzenledim. "numeric control" 1 sayısal değerini gönderdiğimde 1 nolu resim, "numerci control"e 2 sayısal değerini gönderildiğinde 2 nolu resim göstermesi gerekir. 3 değeri için veya daha fazla değerlerde aynı durum olması gerekir. Ama bu VI çalışmasında tam çalışmıyor. " numreric control" e 1 sayısal değerini gönderiyorum çalışıyor, "numeric controle" 2.sayısal değerini gönderildiğinde 2. resim çıkmıyor, 3.sayısal değeri gönderildiğinde ise 3. resim gösteriyor yani 2. resimi göstermeden 3.resime geçiyor.

0 Kudos
Message 7 of 10
(6,251 Views)

Merhaba, aslinda VI'iniz kararsiz calismiyor. Siz "numeric control"den 1 gönderdiginizde "picture ring" 2.resmi gösteriyor, 2 ve üzeri gönderdiginizde ise 3 tane resminiz oldugu icin 3.resmi göstermeye devam ediyor.

 

Bunun sebebi "Picture ring"deki resimlerin 0'dan baslamasidir. Yani siz "numeric control"e 0'dan deger vererek baslarsaniz tüm resimleri görebilirsiniz.

 

Yada 1'den baslamak istiyorsaniz, ekteki VI'i inceleyebilirsiniz.

 

Kolay gelsin.

Thanks!
~drycsr~
Message 8 of 10
(6,247 Views)

@drycsr

 

Bunun sebebi "Picture ring"deki resimlerin 0'dan baslamasidir. Yani siz "numeric control"e 0'dan deger vererek baslarsaniz tüm resimleri görebilirsiniz.

 

Arkadaş yukarıda açıklamış. Labview diğer diller gibi indekslemeyi sıfırdan başlatır. Bu dizilerde de böyledir.

0 Kudos
Message 9 of 10
(6,244 Views)
Solution
Accepted by topic author saca

Teşekkürler Smiley Happy

0 Kudos
Message 10 of 10
(6,233 Views)