From 04:00 PM CDT – 08:00 PM CDT (09:00 PM UTC – 01:00 AM UTC) Tuesday, April 16, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Windows 10 Labview tdms türkçe karakter sorunu

Merhaba Arkadaşlar,

 

Bilgisayarı değiştirip Labview'i windows 10'a kurduğumdan beri tdms'e kanal adlarını türkçe olarak yazınca isimler garip şekillerde kaydediliyordu. 

 

İnternette ne kadar arasamda bir sonuç alamadım. Uzunca bir süre bu şekilde kullandıktan sonra boş bir zamanımda işin üzerine düşme fırsatım oldu. Denemelerle sorunun nerden kaynaklandığını bulabildim. Sizin de böyle bir sıkıntıyla karşılaşırsanız, zaman kaybetmemeniz için burada sizlerle paylaşmak istedim.

 

Kanal isimlerini TDMS dosyasına kaydetmek istediğimde hiçbir hata vermeden TDMS dosyası oluşturuyordu programım. Ancak TDMS dosyasını açtığımda kanal adlarının düzgün kaydedilmediğini görüyordum. Tabi TDMS i okuduğumda da kanal isimleri daha bir karışık şekilde geliyordu. 

 

İşletim sisteminin dili türkçe olmasına rağmen buna bir anlam veremiyordum. En sonunda "Bölge ve Dil" kısmı altındaki "Yönetici Dil Ayarları" seçeneğinin altında bulunan "Yönetimsel" sekmesinin altındaki "Sistem Yerel Ayarlarını Değiştir" Seçeneğinin altında bulunan " Beta: Dünya Çapında Dil Desteği İçin Unicode UTF-8 Kullan" Seçeneğinin seçili olduğunu ve bu seçeneği iptal ettiğimde sorunun çözüldüğünü farkettim. 

 

Unicode desteğinin sorunu çözmesi gerekirken daha büyük sorunlara sebep olması garibime gitse de başka arkadaşların böyle bir sorunla karşılaşmaması için sizlerle paylaşmak istedim. 

 

İyi çalışmalar.

0 Kudos
Message 1 of 2
(2,829 Views)

Merhaba, 

Sadece unicode seçiminin iptali yetmiyor malesef. Ayrıca control panelde, clock and region kısmında, region format kısmında da Türkiye olarak seçmek gerekiyor. 

0 Kudos
Message 2 of 2
(1,103 Views)