NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

TDMS Dosyaları şifrelemek

Solved!
Go to solution

Eke ornek bir tdms koydum. Fakat bu  TDMSde 10binlerce satır olacak her değer için. Ve Real time da işlenen veri kayıt edilecek. Zaman problemimiz de çok önemli.


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 11 of 15
(3,155 Views)

TDMS şifrelemek düşündüğüm kadar kolay olmayacak. Eğer bu verileri şifrelersek TDMS TDMS olmaktan çıkar. Siz TDMS açıp veri eklemeye devam mı ediyorsunuz yoksa bir kerede tüm verileri ekiyor musunuz? Eklemeye devam ederek çalışıyorsanız veri eklediğiniz kod parçasını görmeliyim ki nasıl bir çözüm bulunur düşünebileyim. O kısmı paylaşabilir misiniz?

0 Kudos
Message 12 of 15
(3,154 Views)

Benden önce yazılımı yapanlar tek bir vi içine tüm kodları gömdükleri için kodu paylaşamıyorum ne yazıkki. Ama seri iletişim ile FPGA'den alınan veriler Queue'ya atılyor daha sonra TDMS kısmında Dequeue dan geçip Her channel ayrı TDMS write fonksiyonu ile yazdırılıyor. Bu bir while döngüsü içerisinde ve her döngü yaklaşık olarak 10-15 ms sürebilir. 15'den fazla olamaz. RT'de olduğu için paralelinde 5 döngü daha var. En fazla aşağıdaki kısmı paylaşabiliyorum aama çokta yararlı olduğunu sanmıyorum. Kusura bakmayın.  

 

tdms.jpg


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 13 of 15
(3,150 Views)

Evet bu resimden birşey anlamak pek mümkün değil 🙂 Şunu tam anlasam bir fikir vermeye çalışacağım. TDMS yazma işlemi sürekli devam eden bir işlem midir? Yoksa verileri bir TDMS dosyasına yazıp o dosya ile işinizi bitiriyor ve başka verileri başka dosyaya mı yazıyorsunuz? Eğer yazmaya devam ediyorsanız her kanaldan gelen verileri ayrı ayrı şifreleyip TDMS'e eklemek gerekecektir. Aksi halde işimiz daha kolay, yazma işlemi bitince dosyayı tümüyle ele alıp şifreleyebiliriz.

0 Kudos
Message 14 of 15
(3,145 Views)

Hayır şöyle diyim TDMS open işlemi gerçekleştirdikten sonra While döngüsü başlıyor bu while döngüsü her veriyi yazdırıyor onbinlerce satırdan bahsediyorum. Program durdurulduğunda while döngüsü bitiyor ve dosyayı kapatıyorum. Yani tek bir dosyaya yazılıyor her şey.

Mantık aşağıdaki şekildeki gibi, hiçbir farkı yok. While içinde sadece her channel için ayrı bir TDMS write fonksiyonu kullandım o kadar.

 

tdms.jpg

 


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 15 of 15
(3,138 Views)