NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NI TestStand

Solved!
Go to solution

Merhabalar,

LabVIEW 2015 ile oluşturduğum basit bir toplama işlemi yapan "topla.vi" yazılımını LabVIEW Soft. Development yazılımı kurulu olmayan fakat NI-TestStand yazılımı ve LabVIEW 2015 RTE kurulu olan başka bir bilgisayarda NI-TestStand yazılımı üzerinden nasıl çalıştırabilirm? Daha açık söylemek gerekirse; LabVIEW 2015 yazılımı kurulu olan bir bilgisayarda 2 sabit sayıyı toplayıp sonucu çıkış olarak veren bir "topla.vi" yazılımı oluşturdum. İlgili "topla.vi" dosyasını LabVIEW yazılımının herhangi bir sürümü kurulu olmayan fakat NI TestStand 4.1.1 ve LabVIEW Run-Time Engine 2015 kurulu olan bir PC'ye kopyaladım. TestStand yazılımında LabVIEW Adapter'ini kullanarak basit bir "Numeric Limit Test" adımını içeren bir sequence oluşturdum. İlgili adımın "Module" sekmesinde "topla.vi" uzantılı dosyayı seçtim. Module sekmesinin alt kısmında ilgili parametreler listelendi fakat hepsi "Disabled and Grayed Out" olarak bulunmakta. Ayrıca sağ tarafta kırmızı daire içerisinde ünlem işareti olan bir ikon belirmekte. İlgili ikonun üzerine gelince aşağıdaki gibi bir hata raporu vermekte:

"The parameters specified by the step do not match the controls and indicators of the VI.

Press this icon to reload the prototype, which maps the current arguments to the controls and indicators wired to the VI connector pane"

 

NOT

NI-TestStand'ın LabVIEW Adapter Configuration (Configure->Adapters->LabVIEW-> Configure) menüsünde Selector Type Which LabVIEW Server to Use olarak LabVIEW Run-Time Engine 15.0 seçili. Aynı sequence LabVIEW 2015 kurulu PC'de Selector Type Which LabVIEW Server to Use olarak Development System seçili iken sorunsuz çalışmakta ve parametreleri "Enable" durumda olmakta.

Saygılarımla,
0 Kudos
Message 1 of 3
(2,770 Views)
Solution
Accepted by topic author Yetkin

Merhabalar;

 

Bir bilgsayardan başka bir bilgisayara VI'ları taşırken karşılaşılabilen bir sorun. Geçici LabVIEW geliştirici lisansı kurmak hızlı bir çözüm olacaktır. Ancak kalıcı bir çözüm için http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/2C12B0FBD1A61C358625810E004D04F9 adresindeki yönergeleri takip ettiniz mi?

 

Kolaylıklar dilerim.

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
0 Kudos
Message 2 of 3
(2,748 Views)

Candan Bey cevap için teşekkür ederim.
Kalıcı çözüm için eklemiş olduğunuz linkteki yönergeleri takip ederek sorunu çözdüm gibi görünüyor. Fakat ilginç bir durum ile karşılaştım. İlgili PC'ye LabVIEW geliştirici lisansı da kurdum. Selector Type Which LabVIEW Server to Use olarak Development System seçili iken sorun zaten çözülüyor. Aynı PC'de yeniden oluşturduğum VI'ı TestStand'da yükleyip LabVIEW Server olarak LabVIEW RTE 2015 seçince yine aynı hatayı almaktayım. Ama kurulu olan bir başka LabVIEW RTE versiyonunu seçip çıkan hata (versiyon farkından dolayı vermesi gereken hata oluşmakta) ikonuna tıkladıktan sonra tekrar LabVIEW RTE 2015 versiyonunu seçtiğimde hata ortadan kalkıyor ve ilgili VI'ı kullanabiliyorum. Aynı şekilde hata yok iken "Reload VI Property" butonuna tıkladığımda ilgili hata tekrar oluşmakta. Bu durumu düzeltmek için tekrar versiyon değiştirme işlemlerini yapıyorum. Bu durum açıkcası bana ilginç geldi. VI'da her yapmış olduğum değişiklikten sonra "Reload VI Property" butonu ile güncelleme yapıp versiyon değişikliği işlemini yapmak bana pek mantıklı gelmedi açıkcası. LabVIEW ile uzun zamandır uğraşıyorum fakat NI TestStand yazılımını kullanmaya yeni başladım diyebilirim. Bu durum normal bir durum mu yoksa benim kaçırdığım bir nokta mı var? Acaba NI-TestStand ile LabVIEW tarafında bir ayar yapmam gerekiyor mu? Bu durumun sebebi eski versiyon TestStand (TestStand 4.1.1) yazılımında LabVIEW 2015 ile oluşturmuş olduğum VI kullanmamdan dolayı olabilir mi?

Saygılarımla,
0 Kudos
Message 3 of 3
(2,717 Views)