NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Lokal Ve Global Değişkenler

Merhabalar Lise son sınıf öğrencisiyim. Tasarım dersinde Labview görüyoruz. bir kaç ufak sorum olacaktı internette aradım fakat ingilizcem iyi olmadığı için Türkçe sayfalardan pek yararlı bilgiler bulamadım

1-Bir diyagramda veriyi iletmek/aktarmak için neden lokal değişkenler kullanırız ? 

2-Lokal değişkenler kulandığımızda döngü dışında lokal olarak belirlediğimiz değerin kontrolleri bir yere bağlı değil bu nasıl oluyor ?  veri nasıl akıyor ? 

teşekkürler 🙂

0 Kudos
Message 1 of 2
(3,143 Views)

Merhabalar,

1-Bir diyagramda veriyi iletmek/aktarmak için neden lokal değişkenler kullanırız ? 

Açıkçası bu sorunuzda tam olarak neyi sorduğunuzu anlayamadım. 

2-Lokal değişkenler kulandığımızda döngü dışında lokal olarak belirlediğimiz değerin kontrolleri bir yere bağlı değil bu nasıl oluyor ?  veri nasıl akıyor ? 

Local değişken oluştururken ilgili kontrolün yada indikatörün üzerine sağ tıklayıp local variable oluşturuyorsun. Aslında burada bir eşleme yapmış oluyorsun.

Örneğin x adında nümerik bir indikatör attın. Ve buna istediğin değeri atamak istiyorsun. Text based dillerde bunu yapmak istersen aşağıdaki gibi bir kod parçacığı yazarsın.

"x.value=3;"

aslında labviewde de local değişkenlerle yaptığın budur. Block diyagramda x indikatörünün üzerine sağ tıklayıp local variable diyerek "x.value" yapmış oluyorsun.

Takıldığınız başka bir nokta olursa yine buradan yazabilirsiniz.

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 2 of 2
(3,099 Views)