From Friday, April 19th (11:00 PM CDT) through Saturday, April 20th (2:00 PM CDT), 2024, ni.com will undergo system upgrades that may result in temporary service interruption.

We appreciate your patience as we improve our online experience.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labviewden iki adet power meterin verilerini ayni anda alabilmek??

Thorlabs PM100A power meter kullaniyorum, research icin ilk etapda bu 2 power meterdan gelen verileri ayni anda labviewde gormem gerekiyor. Thorlabs power meter ile gelen usb flash memoryde bunun icin bir sample var fakat sadece 1 tane power meteri okuyabiliyor(diger power meterdaki degeri okuyabilmem icin programi tekrar baslatip 2. power meteri secmem gerekiyor). iki tanesini ayni anda okuyabilmem icin onerebileceginiz birsey varmi? programi biraz modifiye etsem acaba bu mumkun olurmu? yardim ederseniz sevinirim. Labview ile ilgili hemen hemen hicbir bilgim yok bu yuzden bu konuda ilk baslayanlar icin yardimci olabilecegini dusundugunuz video kitap dosya belge gibi seyler varsa cok sevinirim.

 

Tesekkur ederim.

0 Kudos
Message 1 of 6
(5,453 Views)

Donanımınız aynı anda iki kanalı kullanmanıza imkan veriyorsa elbette yapabilirsiniz. Örnek kodu eklerseniz üzerinde fikir yürütmeye çalışalım.

0 Kudos
Message 2 of 6
(5,446 Views)

ben rar seklinde programi gonderiyorum, simple example yazan ile calisyor diger programlar simple example kodunun icindeki programlar onlar olmadan simple example calismiyor. Yardiminiza tesekkur ederim. gec cevap yazdigim icin kusura bakmayin sinav donemindeydim onlar ile bogusuyordum tekrar tesekkurler.

0 Kudos
Message 3 of 6
(5,440 Views)

Öncelikle elinizde 1 adetmi PM100A var 2 adet mi? Yani 1 adet ise zafer beyin dediği gibi cihazınızın kabiliyetine bakmanız lazım ama bildiğim kadarıyla bu üründe 2 ayrı readout birden almanız mümkün değil. eğer elinizde 2 adet cihaz var ise o zaman istediğiniz olay mümkün ve basit. Bu soruya vereceğiniz cevaba göre devam edelim.

0 Kudos
Message 4 of 6
(5,433 Views)

Elimde iki adet PM100A power meter var. aslinda yapacagim deneyi anlatsam belki daha iyi anlasilabilir. bir tupum var ve bu tupun iki ucunda isitici vardir ve bu iki isiticinin basinda da onlarin isisini olcmek icin sensorler var her bir sensor bir PM100A power metera bagli yani 2 adet power meterim var. benim istedigim bu iki power meterdan ben sicakligi analog olarak gorebiliyorum fakat ben bunu labview programini kullanarak pcden gormek istiyorum bir tanesi icin yeterli olan sample bende var power meterile birlikte gelen flah bellekde vardi yani. fakat benim istedigim bu iki power meteri pcye baglayip her birisinin okudugu degeri ayni anda labview programinda goremk istiyorum mumkun olursa.

0 Kudos
Message 5 of 6
(5,426 Views)

Bu olay mümkün 2 cihaz aynı olmasına rağmen bilgisayarınızda farklı portlara atanacağından 2 farklı cihaz kontrolü şeklinde yapılacaktır. Ekteki dosyayı incelermisiniz.

0 Kudos
Message 6 of 6
(5,409 Views)