04-22-2016 03:48 PM
Arkadaşlar Merhabalar,
Sizlere çok güzel bir projeden bahsedeceğim. LINX3.0 ile birlikte labview kodlarımızı deploy edip Raspberry Pi 2/3 ve Beaglebone Black üzerinde çalıştırabiliyoruz 🙂 Labview Makerhub'ın bu projesi ile labview'de uygulamanızı yazıp, standalone olarak Raspberry ve Beaglebone üzerinde çalıştırabiliyorsunuz. Harika değil mi?
Saygılarımla...
04-22-2016 04:03 PM
Aşağıdaki başlıkta bu konu ile ilgili güzel paylaşımlar mevcut. Önemli bir not: şu an için sadece Labview 2014 Sp1 ile çalışmaktadır.
Saygılarımla...
05-01-2016 06:06 AM
himmet bey merhaba,
bu ürünlerin endüstriyel ortamlarda kullamı ne durumda acaba. Hobi amaçlı uygulamalar için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Acaba tecrübe etme şansınız oldu mu?
05-01-2016 06:35 AM
Merhabalar,
Beaglebone, Raspberry Pi vb. geliştirme kartları ile genellikle dediğiniz gibi hobi amaçlı uygulamalar geliştiriliyor fakat şunuda net bir şekilde söyleyebilirim, endüstriyel amaçlı bu kartları kullanan birçok ürün ve proje gördüm ve bizzat kendimde kullandım kullanıyorum. Öncelikle ihtiyaç ve gereksinimleri doğru analiz ederek, bu ürünlerin özelliklerini ve kapasitelerini göz önünde bulundurarak, endüstriyel amaçlı ürünler ve uygulamalar rahatlıkla geliştirilebilir diye düşünüyorum. Önemli bir not olarak şunu söyleyeyim, bu tip kartlarda üzerlerinde var olan default OS ile RealTime ,zaman kritik uygulamalar geliştirmek zor. Ancak destekledikleri RTOS'ler mevcut.
Bunları kullanarak bir ürün/proje geliştirmek istiyorsanız ve aklınıza takılan sorular varsa sorabilirsiniz elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Ayrıca Labview MakerHub'ın geliştirmiş olduğu LINX ile beaglebone black üzerinde çeşitli denemeler yaptım açıkçası oldukça başarılı diyebilirim.
Saygılarımla...
05-02-2016 02:42 AM
Real time çalışmasını beklemiyorum aslında. merak ettiğim 5 tane 10kW motor ve sürücüsünün bulunduğu bir panoda bu cihazın sağlıklı çalışması ne kadar olası !!! motor kaynaklı manyetik alanlar ,sürücü kaynaklı harmonikler vb. Bu durumda cihazı bu tarz pazaritlerden korumak için filitre devreleri ,regülatörler kullanmak gerek. Özel bir box bile tasarlamak da gerekebilir.
05-02-2016 02:45 AM
Tabiki bahsettiğiniz gibi çevresel şartlardan bir şekilde bu sistemi arındırmanız gerekecek, bu sadece bu tarz kartlar için değil siz kendiniz dahi bir kart geliştirseniz yine aynı önlemleri almanız gerekecektir diye düşünüyorum.
Saygılarımla...
10-26-2016 03:02 PM
himmet bey merhaba,
raspberry programlama için gerekli add-on ları yüklememe rağmen New->targets and devices kısmında LINX bölümü çıkmıyo. Bununla ilgili aklınıza gelen bişey varmı acaba.
10-26-2016 03:12 PM
10-26-2016 03:13 PM
lv 2014
10-26-2016 03:19 PM
Sp1 olmadığı için olabilir mi acaba?