NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview home, myRIO, Analog discovery

Solved!
Go to solution

Merhaba,

 

Analog Discovery ile Labview'de çalışmak istiyorum. Fakat anladığım kadarıyla Analog discovery myRIO gibi değil. Sadece ölçü aleti gibi kullanılabiliyor. Benim yapmak istediğim, analog inputtan sinyali al. İntegratöre veya pid kontrolcüye (veya daha karmaşık devreler) gir. Analog çıkıştan sinyali al. Güç devre kartına sinyali gir. Özetle, önce gerçek sinyaller ile simulasyon yapmayı ve sonra gerçek devreleri oluşturmak istiyorum. Bu şekilde yapmak mümkün mü? 

 

Sanırım bu iş myRIO ile daha kolay. Bu nedenle bütçem dahilinde Labview home bundle satın almayı düşünüyorum. Home bundle ile myRIO projeleri geliştirebilir miyim?

 

Ayrıca Multisim ile myRIO'dan aldığım gerçek sinyaller üzerinde simulasyon yapabilir miyim?

 

myRIO ve Labview Home Bundle nasıl satın alabilirim?

0 Kudos
Message 1 of 3
(3,818 Views)
Solution
Accepted by topic author mustafayilmaz

Merhaba ,

 

Bu konuda forumda daha detaylı bilgi verecek değerli üstadlarım vardır , ben naçizane fikrimi yazacağım. Yine de araştırma yapıp son kararı kendiniz vermeniz sizin için daha doğru olacaktır. 

 

Anladığım kadarı ile kuracağınız sistemin girişine AI portundan sinyal gönderip , bu sinyali işleyerek AO portundan çıkış almak istiyorsunuz. MyDAQ ya da MyRIO kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

 

Eğer Analog Discovery tipinde bir cihaz arıyorsanız , önerim MyDAQ. Analog ve Digital portların kullanımının (veri toplama-işlemenin) yanında ;  Multimetre , Osiloskop , Fonksiyon jeneratörü gibi bir çok elektronik ölçüm cihazının yaptığı işi belirli sınırlar içerisinde yapabilir. Multisim ile %100 uyumludur , simüle edilmiş ve gerçek verileri karşılaştırabilir. Daha kapsamlı kontrol yada FPGA uygulamaları ile uğraşacaksanız MyRIO daha doğru bir seçim olur. Ancak fiyatı daha pahalı. Cihazlar için gerekli olan yazılımların deneme sürümleri DVD içerisinde gönderiliyor. Studica web sitesini incelemenizi öneririm.

 

Selamlar 😉

 

 

 

A student at
Erzurum Technical University
0 Kudos
Message 2 of 3
(3,720 Views)

myRIO satın aldım bu hafta içinde gelecek sanırım. myDAQ tercih etmedim sanırım onda FPGA yok. Analog hıza yakın simulasyon  yapmak istiyorum. 

 

Bu konuda çalışma yapmanız çok güzel. İlginiz için çok teşekkür ederim. 

0 Kudos
Message 3 of 3
(3,714 Views)