NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Labview den anlayan varmı :(

Merhaba arkadaşlar, ben yeni bir labview kullanıcısıyım. Bazı yerlerde henüz çözemediğim problemlerle karşı karşıyayım, acaba aşağıda belirttiğim problemlerde yardımcı olabilecek birileri var mı?

Elimde iki farklı vi programı var, ben bu dosyalardan gelen dataları tek bir vi dosyasında grafik olarak çizdirmek istiyorum acaba nasıl yapabilirim?

0 Kudos
Message 1 of 16
(7,147 Views)

Dosyaları paylaşabilir misiniz? LV2010 ya da daha altı olsun lütfen.

0 Kudos
Message 2 of 16
(7,142 Views)

Group 3 DTM den gelen dataları X-eksenine Hinds Signalog içerisindeki Hinds_LockIn_Example_Streami vi içerisinde DC kısmındaki datayı ise Y-ekseni olacak şekilde grafiğe çizdirmek ve de aynı zamanda bu dataları bir kayıt defterine yazdırmak istiyorum. Yalnız önemli bir nokta var DC kısmında veri akışı sürekli olduğundan dolayı DTM den gelen sinyale göre kayıt olmalı. Yani DTM nin sinyali geldiği anda DC de pekçok değişik data varolacak zaten ama bize DTM nin datası ile aynı andaki DC datası gerekli.Bu konuda sıkıntı olurmu bilemiyorum.

Download All
0 Kudos
Message 3 of 16
(7,139 Views)

*GROUP 3 DTM DRIVER V1.vi LV 2011 olduğu için açılmıyor. Onu açıp LV 2010 kaydedin.

*Yolladığınız kodları hazır almışsınız ama bu haliyle işinize yaramıyor olmalı. Çünkü "Hids LockIn Example" içerisindeki "Get Values" butonuna basıldığında sadece bir kere veri alacak şekilde yazılmış. Bu esnada Group 3 DTM ile herhangi bir bağlantı da zaten yok.

*Benim anladığım bu iki uygulamayı sizin istediğiniz biçimde birleştirmemizi istiyorsunuz. Forumlarda, bir sorunun tümden çözümü üzerinde pek fazla duramıyoruz. Bu hem zaman alacaktır hem de forumların amacına uygun değildir. Yapılacak çalışma birden çok kişinin işine yarayacaksa ve zaman ayrılabilirse ancak yapılabilir.

İki yol izleyebiliriz.

-Yapılacak işi parçalara bölerek, bu iki VI'ın hangi parçaları işe yarayacaksa, nasıl yapılacağı konusunda yol gösterebiliriz. Ya da aynı şekilde iş adımlarını çıkarıp bir kişi zaman ayırıp bu işi sizin için yapabilir.

-Gerçek destek alabilirsiniz. Türkiye'de LV konusunda yetişmiş insanlar var ve size yardımcı olabilirler. Mesela İstanbulda'ysanız şirketimize uğrarsanız size destek olmaya çalışırım.

0 Kudos
Message 4 of 16
(7,133 Views)

Aslında bu iki vi dosyasını birleştirmekten ziyade DTM den çıkan dataları "global"," new project" veya "local variable"  gibi yöntemlerle yeni bir vi dosyasına aktarmak istiyorum, aynı şekilde Hinds LockIn Example içindeki DC çıkışını yine yeni vi dosyasına gönderip her iki datayı kaydetmek istiyorum. Diğer türlü gerçekten zaman isteyen bi çalışma oluyor ama sanırım bu şekilde daha açık oldu.

0 Kudos
Message 5 of 16
(7,130 Views)

Birbiri ile ilişkili hatta eş zamanlı çalışan sistemleri bu tür değişkenlerle eşlemeye çalışmanız doğru olmasa da isteğiniz bu şekilde ise size birbirleri ile "global" değişkenler üzerinden haberleşen VI'lara ait örnek verebiliriz.

Öncelikle sisteminizin çalışmasını detaylı açıklar mısınız? Sistem çalışmasından kastım, verdiğiniz uygulama örneklerinden hiç bahsetmeden, ne ile hangi hızlarda haberleşiyorsunuz? Kaç farklı kanalınız var ve ilişkili olacak kanallar nelerdir?

Daha sonra verdiğiniz uygulamada hangi parçalar sisteminizin hangi işini yapıyor onu da belirtiniz.

Kolay gelsin.

0 Kudos
Message 6 of 16
(7,124 Views)