NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Kaotik sinyal ile görüntü şifreleme

 

Merhabalar,

 

Master-slave senkronizasyonunu gerçekleştirdiğim Lorenz kaotik sisteminin xm ve xs durum değişkenlerini kullanarak bir sinüs sinyalinin iletimini gerçekleştirdim şimdi aynı veri iletimini bir görüntü kullanarak gerçekleştirmek istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Özet olarak elimde xm ve xs sinyalleri var ( kaotik sistemin diferansiyel denklemleri tarafından üretiliyorlar ve bu verileri sinyal olarak çizdirebiliyorum zamana göre) ve bu xm, xs sinyallerini görüntüye ekleyip çıkararak görüntü şifrelemek istiyorum (ekleyip-çıkardığım bu sinyaller ile görüntünün bulanık-duru olmasına göre şifreleme yapmak istiyorum).  Böyle bir şeyi LabVIEW ortamında gerçekleştirebilmek mümkün müdür? Eğer mümkünse hangi blokları kullanmalıyım ? Araştırmalarım sonucu görüntüyü bulanıklaştıran bir VI buldum , bu VI da manuel olarak ayarladığınız blur-radius derecesine göre bulanıklaştırma yapıyor. Bu VI'ı kendi programım ile bütünleştirmek istedim fakat (integratör bloklarını ve control&simulation paletinde kullandığım elemanlar yüzünden midir bilmiyorum) for-loop ekleyemediğim için bu programı da kendi VI'ıma entegre edemiyorum. Yapmak istediğim işi genel olarak özetleyen bir ekran görüntüsünü ve kendi VI'ım ekran görüntüsünü buraya bırakıyorum.

Ayrıca niçin Control&Simulation palet elemanlarını kullandığım bir çalışmaya for-loop ekleyemediğimi öğrenmek istiyorum.

 

Umarım bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz...

 

Teşekkürler..

 

Download All
0 Kudos
Message 1 of 2
(2,369 Views)

"Control & Simulation Loop" içine farklı bir döngü açmanıza izin vermiyor. Sanırım bu benzetim için oluşturulan alt yapıya uygun değil. Bunun yerine bu döngü içerisinde oluşan değerleri dışarı alıp başka bir döngüde işlemi yapabilirsiniz. En basitinden "Local Variable" kullanabilirsiniz ama senkron çalışmayacağı için çok fazla işinizi görmeyecektir. Bunun yerine veri paylaşmak istediğiniz noktaya sağ tıklayıp "Create>>Channel Writer..." deyin. Açılan pencerede kayıpsız "Stream" seçin ve kanalı oluşturun. Bu kanalı döngü dışına taşıyabilirsiniz ve veri akışımda kesiklik olmayacaktır. Daha sonra o kanalı kullanacağınız döngüye girerek üzerine tıklayıp "Create>>Channel Reader..." diyerek sıraya eklenen değerleri çekin. Bu kanal tipi veri kayıpsız çalışır ve işlem bitene kadar yeni veri gelirse sıraya atılır. Okuma zaman aşımı -1 yaparsanız yeni veri gelene kadar bekleyecektir.

 

Ekran Alıntısı.PNG

0 Kudos
Message 2 of 2
(2,347 Views)