NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Grafik üzerindeki bir noktanın derinliğini bulma

Herkese Merhabalar. Üzerinde çalıştığım bir projede belli parametreleri hesaplamak için grafik üzerindeki aşağıda gösterdiğim gibi bir noktanın derinliğini bulmam gerekiyor.

Örnek VI Image.PNG

Şuanki yaptığım yöntem şu şekilde; bir ölçüm cihazından aşağıdaki grafiği elde etmemi sağlayacak verileri alıyorum. Bu verileri bir array'in içerisine sokup arrayin max ve min noktalarını buluyorum. Daha sonra bu max noktasının değerini min noktasından çıkartıp sonucu mutlak değer içine alıyorum. Elde ettiğim değerin derinlik olduğunu varsayıyorum. Fakat mevcut programda şöyle ciddi bir problemim var; thermal noise'tan kaynaklı olarak aşağıdaki grafikte kırmızı renkle gösterdiğim çizgi ciddi şekilde salınım gösteriyor. Böyle olunca da hesaplattığım derinliğin miktarı sürekli olarak değişiyor. Programdan da görebileceğiniz gibi bu derinliğin miktarı 10 üzeri bir değerle işleme sokulduğu için ölçümümü ciddi şekilde etkiliyor. Bu bağlamda sizlerden iki konuda destek rica ediyorum;

1- Bu grafikteki gürültüyü nasıl ortadan kaldırıp derinliği kendi yöntemimle ölçebilirim?

2- Bu grafiği nasıl stabil hale getirebilirim.

 

Not: Grafiği durdurup ölçüm almak yöntemini denedim fakat her durdurup ölçüm aldığımda ölçtüğüm değer farklı olduğu(ve olacağı) için bu yöntem pek kabul görmedi.

 

Özellikle sizlerin yardımlarınızı rica ediyorum. 

 

Add 273 on whatever Celcius said.
-Kelvin
0 Kudos
Message 1 of 2
(2,528 Views)

Merhaba,

Veriyi topladiktan sonra cluster larda bulunan herbir array'e Low pass Bessel filtrelemesi uygula ve filtrelenmis veriyi grafikte goster. Ben herzaman 2. dereceden  lowpass Bessel kullaniyorum ve cok iyi is cikariyor. Gercek veriyi pek degistirmezken cevresel gurultuyu bayagi azaltiyor.

Senior Software Developer
0 Kudos
Message 2 of 2
(2,475 Views)