NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Dokunmatik Ekran Cursor Kullanımı

Solved!
Go to solution

Merhaba,

XY graph da iki adet cursor kullanıyorum. Dokunmatik bilgisayar ile cursor'ü tutmak ve hareket ettirmek (sürüklemek) biraz zor oluyor(Biraz da dokunmatik performansı ile ilgili olduğunu kabul ediyorum). Cursor üzerine geldiğimizde imleçin cursore kilitleyebilir miyiz ? Bir başka deyişle imleç ile cursoru tutmaya çalışmak yerine imleç cursor a yaklaşınca yapışsın. Mümkün müdür ? Yardımcı olabilir misiniz ?

0 Kudos
Message 1 of 7
(3,932 Views)

Yapmanız gereken fareyi imlecin konumuna kilitlemek yerine, grafikte gösterdiğiniz dizi içeriğini, istenen indise göre, imlecin x,y değerlerine yazarak imleci hareket ettirmek olmalı. Yani indisi artırıp azaltmak için bir denetim kullanın ve kullanıcının istediği veriyi imlecin x,y değerlerine yazın.

 

plot.png

0 Kudos
Message 3 of 7
(3,912 Views)

Kullanıcı dokunmatik ekran kullanarak ile cursoru tutuyor ve hareket ettiriyor. Cursorü tutmak için imlecin tam üstüne gelmesi gerekiyor hali hazırda. Cursor birkaç denemeden sonra yakalanabiliyor. İmleç ile cursor tutmayı başarırsa bile sürüklemek de zor oluyor. Cursorun yakına gelen imleç cursoru direk yakalasın istiyorum. Örnek bir uygulama varsa paylaşırsanız sevinirim. 

0 Kudos
Message 4 of 7
(3,908 Views)
Solution
Accepted by srkanylmaz

Merhabalar, basit bir kodlama yaptım. Grafiğin üstünde iken mouse hareket ettiğinde otomatik olarak cursor ilgili yere odaklanıyor. İsterseniz siz mouse down eventini kullanarak, grafiğin üstünde herhangi bir yere tıklandığında odaklama işlemini yaptırabilirsiniz.

Ekten ulaşabilirsiniz...

 

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
Message 5 of 7
(3,872 Views)

Merhabalar.. Mouse Move ile sürekli evente girmek çok iyi bir çözüm olmuyor yaptığım uygulama için. Yoksa gayet iyi olmuş. İkinci öneriniz mouse down eventini kullanma daha uygun bir çözüm. Yardımcı olacak diye düşünüyorum. Çok teşekkür ederim, yararlı bir örnek gerçekten. 

0 Kudos
Message 6 of 7
(3,866 Views)

Ne demek teşekkür ederim. Yardımcı olabileceğim başka birşey olursa yazarsınız.

 

Saygılarımla...

Himmet GENCER
Software Development Coordinator at TDG
himmetgencer@gmail.com

View Himmet Gencer's profile on LinkedIn

View on Instagram
0 Kudos
Message 7 of 7
(3,862 Views)