NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Diadem Executable

Merhaba, uzun zamandır PDF rapor oluşturmayı Diadem Report fonksiyonları ile yapıyordum fakat executable özelliğinin olmadığını farkettim. VBS de kullanıyorum rapor çıkartırken. 

 Bununiçin alternatif bir çözüm olabilir mi?


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 1 of 26
(6,301 Views)

Yasemin Hanım ilginç soruları buluyorsunuz 🙂

 

pdf olacaksa şöyle birşey deneseniz acaba olur mu? pdf yazıcı gibi çalışan uygulamalar var ("PDF complete" gibi). Bu uygulamayı yüklediğinizde yazıcı gibi davranıyor ve pdf biçimide raporu kaydedebiliyor (sanırım biliyorsunuzdur). HTML gibi bir biçimde LV'de rapor oluşturup yazıcıdan çıkarır (Print Report.vi) gibi pdf dönüştürücü yazıcısından çıkarırsanız pdf olarak kaydedecektir.

0 Kudos
Message 2 of 26
(6,297 Views)

Yasemin Hanım, sizin de belirtmiş olduğunuz üzere, PDF dosyası üretebilen, VBS koşturabilen DIAdem Raporlama fonksiyonları, esasen LabVIEW uygulaması ile DIAdem uygulaması arasında veri transferinden ibarettir ve temelde raporlamaya yönelik bütün işi DIAdem kendi başına yapmaktadır. Dolayısıyla bu fonksiyonları içeren programlar (exe dosyaları), DIAdem uygulamasının hedef bilgisayarda kurulu olmaması durumunda çalışmayacaklardır (üzgünüm ancak LabVIEW'de oluşturacağınız bir .exe dosyası içersinde DIAdem uygulama çekirdeğinin gömülmesi ya da DIAdem'e özel bir Run Time Engine uyarlaması günümüz itibarıyla mümkün değildir). Eğer hedef bilgisayarlarda da DIAdem'in kurulması gündeminizde ise, LabVIEW'de oluşturabileceğiniz Installer (kurulum) dosyası içersinde "Other Installations" kısmı altında DIAdem'in kurulumunun da ilgili exe dosyasının kurulumu ile birlikte yapılması sorununuza bir çözüm getirilebilir.

 

 

Zafer Bey'in daha önce TDMS dosyasından Excel dosyası oluşturma yerine alternatif olarak önermiş olduğu HTML raporlar yine hayat kurtarıcı olarak gözüküyorlar 🙂 Benzer bir refernas olarak TestStand yazılımımızda da, diğer 3. parti yazılımlara bağımlılık yaratılmaması için HTML rapor formatı kullanıcılara sunulabilen en temel raporlama formatıdır. 


Üstte bahsetmiş olduğum yöntem, Zafer Bey'in bahsetmiş olduğu PDF yazıcı uygulamalarına da uyarlanabilir ve bu sayede HTML'den (ya da text dosyalarından) PDF'e geçiş sağlanabilir. Yalnız installer ile dağıtım konusunda lisans sözleşmelerine (açık kaynak bir PDF yazıcı uygulaması bile olsa) dikkat etmenizi öneririm.

Tabii temel bir seviyede HTML dili bilgisi, görsellerin HTML ile etkileşimi ve de VBS ile yapılan işlemlerin kodlanması konuları, hep çözümler üretmenizi gerektirecek noktalardır.

 

 

Son bir alternatif daha aklıma geldi, o da LabVIEW kullanıcı ekranının olduğu gibi Printer'a gönderilmesidir. Bu sayede rapor formatını doğrudan LabVIEW'de kullanıcı arayüzünde tasarlayarak, yine bahsi geçen PDF yazıcı uygulamalarla da bu görsellerin olduğu gibi PDF'e dönüştürülmesini  de düşünebilirsiniz. 

 

 

Kolaylıklar dilerim.

 

 

Candan

(Bay) Candan CANER
National Instruments Türkiye
Message 3 of 26
(6,291 Views)

@Zafer

HTML benim için ne kadar uygun olur aslında kestiremiyorum. Sınırları nelerdir? Ya da şöyle diyim. Benim değişebilir sayıda tablom olacak ve içerisinde oluşturduğum verileri şekillendireceğim. Tabloda istediğim alanlara oturtacağım. Diğer bir sayfa yapımda ise bunları grafiğe dökeceğim. Grafikte belli limitleri geçtiği zaman renk değiştirme gerçekleştirmeliyim. Bu limit değerler sabit değil yazılımda oluşturulan değerler olacak yani değişken. HTML'de ilk önce bu mümkün müdür ?

 

@Candan

İlk önce aslında bendeki olay PDF'e kayıt etmekten çok Diadem in sunduğu VBS ve .TDR formatlarını şekillendirip, yazılımımla uyumlu hale getirebilmekti. Sonra da onu en kolay biçimde PDF olarak kayıt ediyorum.

Dediğiniz installer da ne yazıkki Diadem seçeneğini bulamadım acaba diademin setup dosyasını el ile mi seçmeliyim yoksa benim installer seçimim de bir yanlışlık mı var? Otomatik olarak Diadem seçeneğini bana sunuyor mu?

Ve eğer bilgisayara diadem kuracaksam bu demek oluyor ki yazılım çalışmadan benim Dosyamı diadem programında çalıştırıp açabilir. Konu ile ilgili olmayak aslında bununla ilgili de konu açtım ama burada da sorayım. Peki Diademi kurarsam diadem de açamayacağı bir TDMS dosya nasıl oluşturabilirim. Sadece yazılımımda görüntülenebilsin TDMS dosyam.

 

 

 


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 4 of 26
(6,282 Views)

HTML rapordan kastımız HTML ile script yazıp çalıştırılabilir bir rapor hazırlamaya uğraşmanız değil. Aslında bunu da yapabilirsiniz ve excel'de yaptığınız herşeyi yapabilirsiniz. Rapordan benim anladığım elde edilen neticenin kaydedilmesi ya da çıktı alınıp saklanmasıdır. Bu noktadan sonra genelde rapor içine girilip veri değiştirilmez. Bu sebeple her işinizi ister grafik ister tablo ne isterseniz şablonlar da olabilir en kötü ihtimalle resimlerini alıp HTML biçimide çıktı hazırlamaktır. Tüm işlemleri analizleri LV gerçekleştirir ve HTML'de netice rapor olarak hazırsınız. Bu Labview için oldukça kolay ve her ortama taşınınp açılabilir yapı oluşturur.

0 Kudos
Message 5 of 26
(6,274 Views)

Evet biliyorum. Zaten rapor çıktısını elde ettikten sonra bir değişim yapmıyoruz. Ama oluşturduğumuz şablonda; örnek olarak grafik çizdiriyoruz ama programda limitimiz 3 ise 3ün üzeri kırmızı olması gerekiyor, bu değişkeni bağlı olduğu için şablon içine bu değişkeni atayabilmeliyim. HTML'de bunun gibi hükmedebiliyor muyum onu bilmiyorum. Excelde de bu nasıl yapılıyor bilmediğim içindi soru.

 

Yani her şey sabit mi olmalı yoksa program içindeki değişkenlere göre de şablonları şekillendirebiliyor muyuz?


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 6 of 26
(6,271 Views)

LV'de yapabiliyorsanız en kötü ihtimalle ekran çıktısı şeklinde HTML olarak kaydedebilirsiniz ve istediğiniz rapor olur. HTML yazmayı biliyorsanız orada tablolar oluşturup içlerini de doldurabilirsiniz. Yani en kötü ihtimalle LV ile yapabiliyorsanız HTML raporu vardır demektir.

Siz isteiğiniz biçimi eklerseniz (veriler, grafikler, vs) akşam bir örnek eklemeye çalışırım.

Kolay gelsin.

0 Kudos
Message 7 of 26
(6,267 Views)

Evet LV kısmı oluyor ama Raporun da biraz dinamik olması gerekiyor. Dediğim gibi limit değişkenini ben LV de ayarlayabilirim ama o değişkeni de HTML formatındaki şablonumun algılayabilmesi gerekiyor. 

 

Bir grafik düşünün sinus. Ben LV de sinusu gonderiyorum, değişkeni hesaplayıp limiti 0,2 buluyorum. O  zaman şablonumda 0,2'nin üzerindeki değerleri kırmızı kalan kısmı siyah yapmalı.Bu da şablonun esnekliği ile mümkün olabilir diye düşünüyorum.


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 8 of 26
(6,265 Views)

Çok basit bir HTML rapor hazırlama ekledim. Bir HTML düzenleyicide ana biçimi oluşturup onun üzerinden istenilen değişiklikleri yapmak en doğrusu olacaktır.

 

Ekteki VI'ı raporlama kütüphanesindeki bir iki işlevi kullanarak hazırladım ve aklımda biçim olmadığı için oldukça basit oldu. Ama uğraşırsanız istediğiniz biçimleri oluşturabilirsiniz.

 

Kolay gelsin.

0 Kudos
Message 9 of 26
(6,258 Views)

Teşekkür ederim. En kısa sürede inceleyeceğim. Takıldığımkısımları burada paylaşacağım.


Yasemin Barutçu
Electrical And Electronics Engineer
0 Kudos
Message 10 of 26
(6,256 Views)