ni.com is currently undergoing scheduled maintenance.

Some services may be unavailable at this time. Please contact us for help or try again later.

NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Birden fazla grafik değerlerini tek grafikte çizdirme.

Değerli Arkadaşlar Merhaba

Ekte iki adet grafik var bu iki grafiği tek grafikten göstermek istiyorum ama her ikisininde Y eksenindeki değerler birbirinden çok uzak excel de ek olarak sağ tarafa yeni Y eksnleri eklene bilmekte bu durum labviewde var mı acaba 

1. Grafiğim 

Adsız.png

2. Grafiğim

Adsız2.png

Yukarıdaki 2 grafiği aşağıdaki gibi tek grafikte birleştirmek istiyorum.

Adsız3.png

Grafikte sağ tarafa yeni Y ekseni eklenmiş şekildedir. 

0 Kudos
Message 1 of 13
(40,942 Views)

Örnek Yollasam İşini Görürmü ?

0 Kudos
Message 2 of 13
(40,931 Views)
Tabi ki kesinlikle isime yarar labview versiyonu olarak 8.2 kullaniyorum
Tesekkurler
0 Kudos
Message 3 of 13
(40,928 Views)

Bahsettiğiniz özellik multipoint olarak grafik çizdirme olayı. Ekte işinizi görebilecek ufak bir uygulama yaptım. Arkadaşın ekleyeceği programıda incelemenizi tavsiye ederim.

0 Kudos
Message 4 of 13
(40,918 Views)

İlginiz için teşekkür ederim ama 1. grafiğin Y ekseni 0 ile 9 arasında 2. grafiğin Y ekseni 0 ile 2400 arasında bu iki grafiği sizin yöntem ile birleştiriyorum ama Y eksenindeki değerler arasında fark çok fazla olduğu için  eğimler görünmüyor. Excelde bu durum için istediğiniz kadar Y ekseni eklenebiliyor (3. eklemiş olduğum grafik) bu durum labviewde nasıl yapılıyor acaba. 

0 Kudos
Message 5 of 13
(40,905 Views)

Bunun Gibimi Daha Ayrıntılı Yazarsan Yardımcı Olmaya Calısırım

Download All
0 Kudos
Message 6 of 13
(40,902 Views)

Şöyle ifade edeyim 3. grafiğe dikkat ettinimiz benim excel de çizmiş olduğum bir grafik bu grafikte istediğiniz kadar Y ekseni ekleyebilirsiniz, misal orda ilk Y ekseni 0-100 arası için olan mavi ile izilmiş olan grafiğin Y ekseni . Grafiğin en sağında 6726 - 33630 arasında ikinci bir Y ekseni eklenmiş. Bir tanede 22- 110 arasında Sağ tarafa Y ekseni eklenmiş ve toplamda 4 tane farklı değerlerde Y ekseni olmuş. Bu değerlere karşılık olarak ortak bir X ekseni oda 0 ile 3000 arası. Benim örnekte göstediğim 1. ve 2. grafiğime dikkat ederseniz 1. grafiğin Y ekseni 2-7 arası 2. grafiğin Y ekseni 0-2400 arası ben tek grafikte birden fazla Y ekseni eklemek istiyorum. 

Umarım anlatabildim. 

0 Kudos
Message 7 of 13
(40,894 Views)

Grafiklerde Hangi ekseni çoğaltmak istiyorsanız o eksen üzerinde sağ tıklayıp duplicate seçeneğini seçin. Daha sonra grafiğin özelliklerinden o eksenin sınırlarını vs. belirleyebilirsiniz.

Ekteki Örneği ve resmi inceleyin.

Download All
Message 8 of 13
(40,884 Views)
Evet aradigim buydu tesekkur ederim halbuki daha once kullanmistim unutmusum siz cizince aklima geldi...
0 Kudos
Message 9 of 13
(40,881 Views)

Merhaba,

Excelde tek grafik üzerinde 6 tane y ekseni çizdirmek istiyorum ancak 2 den fazla yapamadım. Nasıl eksen artırılıyor yardımcı olabilir misiniz?

0 Kudos
Message 10 of 13
(24,157 Views)