NI Ürünleri İle İlgili Tartışmalar

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

İşlemleri belli bir sırada yaptırma

Solved!
Go to solution

Merhabalar, değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Labview ile yeni bir test yazılımı yapıyorum ve bu yazılımı yaparken her işlemi sıra ile yapmak istiyorum. Elimde muhtemelen 3-4 ayrı while döngüsü olacak ve ben mesela 1.while ilk sırada sonra 2.,3.. diye sıra sıra her while döngüsünü bir kere çalıştırmak istiyorum. Queue veya synchronization bilgim çok mevcut değil, nasıl kullanılacağını bilemedim.

2. bir sorum da DAQ asisstant ile veri çekerken herhangi bir sensörden gelen veriyi hızlandırmak istiyorum, yani daha fazla veri çekmek istiyorum. Real Time kullanıyorum, acaba mümkün mü ve ne kadar mümkün?

Yardımcı olursanız çok sevinirim, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

 

İyi Çalışmalar,

Ramazan ESGİN

Ar-Ge Elektrik ve Elektronik Mühendisi

 

0 Kudos
Message 1 of 12
(5,897 Views)

1.Senkronizasyon tabanlı mimari kullanmak en doğru çözüm. Bu konuda bilginiz yoksa ve LV2016/2017 kullanıyorsanız "Channel Wires" kullanabilirsiniz.

Eğer döngüler sıralı çalıştırılabiliyorsa (State Machine) kullanarak işlemleri tek döngü içerisinde ardışıl yapabilirsiniz. Yerel değişkenler yerine kablolar ile oluşturacağınız kod sıralı çalışacaktır.

 

Kodu paylaşırsanız daha fazla yardımcı olabilirim.

 

2.Sensörden gelen veriden kastınız sanırım örnekleme frekansı (sampling rate) ile aldığınız veri miktarı. Kartın desteklediği azami hıza kadar DAQmx kütüphanesi içindeki "DAQmxTiming.vi" ile hızı ayarlayabilirsiniz. Oluşturduğunuz görevin (Task) referansına bağlayarak bunu yapabilirsiniz.

0 Kudos
Message 2 of 12
(5,878 Views)

Zafer Bey öneriniz için çok teşekkür ederim. VI'ım ektedir. State machine yapısını ilk while döngüsünde kullandığım için diğer while döngülerini de ilk döngü içine alıp tekrar bir state machine uygulaması yaparsam açıkçası biraz karışıklık oluşabilir diye hepsini ayrı ayrı çalıştırmayı düşünüyorum. Fakat siz state machine ile yapma konusunda ısrarlı iseniz öyle de denerim, yalnız bilmeniz gereken diğer while döngülerimde ilk while döngüsü gibi biraz kompleks olacak. Şu an labview 2017 kullanıyorum. 

0 Kudos
Message 3 of 12
(5,870 Views)

2nci ve 3ncü işlem olarak ayırdığınız döngülerin topladığınız veri ile ilgisi nedir? Elde ettiğiniz Basınç/Zaman grafiğine bağlı olarak mı işleyecekler?

0 Kudos
Message 4 of 12
(5,847 Views)

Zafer Bey, birinci döngüde Basınç-Zaman grafiği oluşturduğumda, ikinci döngüye geçip debi/devir grafiği ve ardından da üçüncü döngüde basınç/devir grafiği oluşturmak istiyorum. burada gönderdiğim VI'da farkettim her sistemin bir kere dönmesi için en dış katmana 1 değerli bir for döngüsü koymam gerekiyor. Diğer döngülere de geçebilmem için sanırım go to komutu gibi shift register komutunu kullanacağım. Sizin bu konudaki önerinizi duymaktan çok memnun olurum.

(2. ve 3. döngülerimin topladığım veriyle bir bağlantısı bulunmamaktadır. Sadece devir, basınç verilerini de diğer 2. ve 3. döngülerde kullanacağım fakat ilk döngünün sonucuna göre gelen herhangi bir veri olmayacak. Ayrıca mesela ilk döngüm 30 saniye sürdü, ben bu ilk 30 saniyedeki basınç devir bilgilerini kaydedip diğer döngülerde kullanmayacağım, her döngüde o anki değer ne ise onu kullanacağım. Her döngüde farklı bir XY grafiğinde görüntüleme yapacağım.)

0 Kudos
Message 5 of 12
(5,839 Views)

"debi/devir" ve "basınç/devir" verilerinin kaynağı nedir?

 Not : İsterseniz benimle telefon ile irtibata geçebilirsiniz.

0 Kudos
Message 6 of 12
(5,826 Views)

Zafer Bey, verilerimin kaynağı sensörlerden gelen verilerdir. Buraya attığım VI bir ön çalışma Vı'ı olduğu için henüz sensörlerimizi VI'a tanıtmadık. Çünkü rpm değeri alabilmek için motorunda dönmesi gerektiği için motoru çalıştır kapat yapmak yerine şimdilik elden girdiğimiz yada random aldığımız sayılar daha hızlı cevap almamızı sağlıyor. Eğer müsait iseniz telefon ile irtibat çok daha sağlıklı olacaktır.

0 Kudos
Message 7 of 12
(5,817 Views)

Ben de öyle düşünmüştüm. Daha açık söylemek gerekirse tek bir veri toplama kartı üzerinden mi alıyorsunuz verileri? Telefonda konuşalım bence de 🙂

0 Kudos
Message 8 of 12
(5,815 Views)

Zafer Bey merhaba,

Geciken cevabım için çok özür dilerim, NI'ın bazen sistemi çöküyor ve mesajları açma veya okuma imkanım olmuyor ve biraz yoğunluğum vardı bundan dolayı kusura bakmayın. 

Zafer Bey döngü sıralamasını bir enum ile halletmeyi düşünüyorum muhtemelen en pratik yol o olur, fakat yinede sizden sıralamanın nasıl yapılabileceğini öğrenmek isterim.

Geciken cevabım için tekrar özür dilerim

 

İyi Çalışmalar,

Ramazan ESGİN

Ar-Ge Elektrik ve Elektronik Mühendisi

Fevzi Çakmak Mh, Konsan Sanayi Bölgesi, 10727 Sk.

No:30-32-34-36  42050 Karatay · KONYA / TÜRKİYE

T :+90.332 346 18 40(pbx)   ·   F :+90.332 346 18 43

W :www.yildizpul.com.tr    ·   www.vaden.com.tr

0 Kudos
Message 9 of 12
(5,770 Views)

Bu ara işlerimiz oldukça yoğun size dönüş yapamadım. Sorununuz devam ediyor mu?

0 Kudos
Message 10 of 12
(5,689 Views)