Multisim and Ultiboard

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

water level indicator circuit 7 segment does not work

Hi,can help me see my circuit,why the 7 segment can't work?thank a lot !

0 Kudos
Message 1 of 9
(2,949 Views)

hello, I have it checked.

 

a few things -

you have used display with common cathod but needed - common anode.

resistor R1  value is to high - reduce it down to 50..60 ohm or keep the 100 ohm but reduce the ON carrent of LED display,

unfortunately you did not read data of the U2 - 7447  - carefully -  pins 3.4.5 should be in High condition( connected to +5 v through resistor 10 kohm f.e),

 

I hope it helps

 

best regurds

 

Michael

Message 2 of 9
(2,934 Views)

thank you for your reply Smiley Happy

but i follow the changing you told me,but it also can't work. Can u help mecheck what is the problem?thank a lot!

0 Kudos
Message 3 of 9
(2,919 Views)
Highlighted

hello,

 

no problem.

 

yours LCD display is still Common Cathode, but should be Common Anode as I recommended.

 

fix it and it gonna be OK

 

thanks

Michael

0 Kudos
Message 4 of 9
(2,915 Views)

Thank you very much,it can work ady

if i want add LED and buzzer in to my circuit,have any suggest?

0 Kudos
Message 5 of 9
(2,903 Views)

Thank you very much,it can work already

if i want add LED and buzzer in to my circuit,have any suggest?

0 Kudos
Message 6 of 9
(2,903 Views)

hello, I am glad it helped.

 

to your questions -

 

please formulate exactly what  you are trying  to do.

 

thanks

Michael

0 Kudos
Message 7 of 9
(2,891 Views)

I am not the admin of this forum, but PLEASE do not forget that this forum is dedicated to discussions about problems using Ultiboard and Multisim, NOT problems how to design a circuit. There are lots of forums and newsgroups on the web dedicated to circuit design problems. 

0 Kudos
Message 8 of 9
(2,874 Views)

ok,thank you for remind

0 Kudos
Message 9 of 9
(2,865 Views)