Multifunction DAQ

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

pressure transducer issues

I have been issues for some time being able to sucessfully use my pressure transducer to respond in any way to varying hydro-static pressures that I have applied to it by connecting it to a water tank.

 

The pressure transducer is a valdyne p-2 0-15psig transducer that outputs a signal of 0-5v (http://validyne.com/productdisplay.aspx?Pid=3)
 
I have the transducer connected to an scxi 1314, which is in turn connected to an scxi 1520. I have wired the transducer to the scxi 1314 using wiring diagrams for a full wheatstone bridge, and have been generally unsuccessful.
 
The rep from validyne (the transducer vendor) has assured me that this should be a very straightforward process, so I am very confused as to why I have been so unsuccessful.
 
Is there something I am missing here? Is the data aquisition equipment I am using even the correct equipment? Any help would be appreciated.
0 Kudos
Message 1 of 2
(3,536 Views)

Hi jjacobsce14,

 

Looking into the data sheet of your sensor, the SCXI 1520 with the SCXI 1314 terminal block should work with your hardware. The sensor requires between 7.5-30 V excitation, which the 10V output of the SCXI 1520 should satisfy. 

 

I would double check the connections of your terminal block with the appropriate Full-Bridge configuration in this manual. The connection diagrams begin on page 2-6. 

 

According to the instruction manual of your transducer, it seems Pins 1 and 2 would be connected to P+ and P- respectively on the SCXI 1314. Pins 3 and 4 would be connected to S+ and S- respectively. 

 

Hope this helps!

Robert R. | Applications Engineer | National Instruments
0 Kudos
Message 2 of 2
(3,498 Views)