Multifunction DAQ

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

PCI 4452 DSP board

I have a 4452 DAQ card.I can install it and the NiDaq driver and
everything works fine. I can perform the test in 'Measurment and
Automation' without errors, use it in my CVI app, etcetera.& Then
for no apparant reason one of the times I start the PC, if I try to do
the test in 'Measurement and Automation', or use it in my app, I get
-10401
error. I believe its a card not recognized error. I can delete
the device either in my start-settings-control panel-device manager or
in the 'Measurement and Automation', then reboot and the PCI card is
automaticly
detected and the driver reinstalled. Still the card usually won't work.
In order to make it work I have to remove the card from the PC and
delete it in the device manager, then reboot with
out the card. After the
reboot I power the PC down, resinstall the card and it will work
properly, but only for a short time 1 hour to 1 week. This is awful
inconvenient (and embarrassing) if I'm trying to obtain data in the
field.

I tried messing with the award bios options as far as whether to allow
PCI to automaticly assign IRQ but this did not seem to make a
difference. I have not messed with the latency timer settings.

I have a job coming up this Thursday that I need to use the card and I
really need some help.

Thanks in advance,
Ken
0 Kudos
Message 1 of 2
(2,219 Views)
BTW,

My system consists of the following:

ASUS P5-A socket 7 motherboard w/233 Intel Pentium processor
64 meg of RAM
Award BIOS
Western digital 8.4 HD
Kenwood CD ROM
3Com 33.6 modem w/voice
PCI Chips and Technologies based video card

Let me know if I need to add other information

Ken


Kenny wrote:

> I have a 4452 DAQ card.I can install it and the NiDaq driver and
> everything works fine. I can perform the test in 'Measurment and
> Automation' without errors, use it in my CVI app, etcetera.& Then
> for no apparant reason one of the times I start the PC, if I try to do
> the test in 'Measurement and Automation', or use it in my app, I get
> -10401
> error. I believe its a card not recognized error. I can delete
> the device either in my start-settings-control panel-dev
ice manager or
> in the 'Measurement and Automation', then reboot and the PCI card is
> automaticly
> detected and the driver reinstalled. Still the card usually won't work.
> In order to make it work I have to remove the card from the PC and
> delete it in the device manager, then reboot without the card. After the
> reboot I power the PC down, resinstall the card and it will work
> properly, but only for a short time 1 hour to 1 week. This is awful
> inconvenient (and embarrassing) if I'm trying to obtain data in the
> field.
>
> I tried messing with the award bios options as far as whether to allow
> PCI to automaticly assign IRQ but this did not seem to make a
> difference. I have not messed with the latency timer settings.
>
> I have a job coming up this Thursday that I need to use the card and I
> really need some help.
>
> Thanks in advance,
> Ken
0 Kudos
Message 2 of 2
(2,219 Views)