LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

telnet

Bonjour,

 

Je dois communiquer avec un central téléphonique via Telnet sur port 1051 afin d'y changer des paramètres. Avec un logiciel tel que Putty, il n'y a aucun souci! J'ai télécharger la version demo d'internet tools kit afin de pouvoir réaliser ces changement depuis une interface Labview. Hors, ca ne fonctionne pas, je ne reçois aucun caractère en retour ! quelqu'un aurait une solution à mon problème ?

 

Merci pour votre aide

 

ci joint, 2 fichiers : Telnet 1 = interface LABVIEW et configuration Putty

                            Telnet 2 = résultat connexion Putty

Download All
0 Kudos
Message 1 of 8
(1,532 Views)

Google Translate is a wonderful thing...

 

Try connecting the error clusters on the telnet VIs and see if you are getting any errors. You should always connect the error clusters.

 

Mike...


Certified Professional Instructor
Certified LabVIEW Architect
LabVIEW Champion

"... after all, He's not a tame lion..."

For help with grief and grieving.
0 Kudos
Message 2 of 8
(1,520 Views)

Thank you for your response.

Module on "Open Telnet Connection" I have no error.
On the module "telnet Read" I get the error 56 that appears after the Timeout!

but it does not help me much!

0 Kudos
Message 3 of 8
(1,511 Views)

Error 56 is a timeout. According to the documentation on the Telnet read function, the VI should return what it has read even if it times out before all the bytes you requested have been acquired. A couple things to try:

 

  1. Reduce the number of bytes to read to someting like 5, and see if you get anything.
  2. Change the timeout to something really long like 10 seconds.

Mike...


Certified Professional Instructor
Certified LabVIEW Architect
LabVIEW Champion

"... after all, He's not a tame lion..."

For help with grief and grieving.
0 Kudos
Message 4 of 8
(1,509 Views)

I've done these two tests but it does not change!

If I try to communicate with the module "TCP setup" and "TCP read", I receive something but this is the wrong characters!

0 Kudos
Message 5 of 8
(1,498 Views)

Hi,

 

When you are gettint errors in VI's that are calling others VI (as telnet for example), I would recommend you to debug your code:

 

http://zone.ni.com/reference/en-XX/help/371361H-01/lvconcepts/debug_techniques/

 

Also, if you are new to LabVIEW, first you should assist to some courses: LabVIEW core 1&2 (in which you will learn why is important to connect the error clusters or LabVIEW connectivity (learning how to work with internet toolkit among others):

In France:

http://sine.ni.com/tacs/app/fp/p/ap/ov/fmid/497/urlsrc/rewrite/oc/fr/

In Switzerland (you have also courses in French)

http://sine.ni.com/tacs/app/fp/p/ap/ov/pg/1/

0 Kudos
Message 6 of 8
(1,461 Views)

I found also an interesting link that may help you also:

Using Telnet, SSH, RLOGIN, or RAW TCP Communications Protocol With NI Software

http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/C49602A79827DDBE86256CE9005757D5?OpenDocument

0 Kudos
Message 7 of 8
(1,456 Views)

thank you for your help.

I will try these solutions.

0 Kudos
Message 8 of 8
(1,449 Views)