LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

serial for labview

I try to run programs that using serial port , including the examples in labview, the programs abort becouse error/
The error  inattachment/
Tnx for any help!
0 Kudos
Message 1 of 26
(2,171 Views)
Is the development system present on the system?

See if the VISA run-time engine has been installed.

André
Regards,
André (CLA, CLED)
0 Kudos
Message 2 of 26
(2,160 Views)

I install the visa engine and error dissapeare , but serial device not work.

The device (electronic load) is ok and communicate with hiper terminal , but not witch labview (

0 Kudos
Message 3 of 26
(2,143 Views)
What exactly doesn't work?

Do you have any errors on the error outputs of the VISA VI's when you run them?

André
Regards,
André (CLA, CLED)
0 Kudos
Message 4 of 26
(2,122 Views)

no errors occurs. I send command to load , but he not execute them. The same command work perfect in hiper terminal programm.

In addition after i send command to load from labview program , i need to restart load becouse he not work for any program from PC/

Message Edited by Vaj on 09-04-2007 03:45 AM

0 Kudos
Message 5 of 26
(2,121 Views)
Maybe it an idea to post a screenshot or a copy of the code.

André
Regards,
André (CLA, CLED)
0 Kudos
Message 6 of 26
(2,117 Views)
Two prog. my and example
Download All
0 Kudos
Message 7 of 26
(2,105 Views)
According to you both VI's don't work?

Which device are you trying to interface?

What commands are you using to interface the device?

Does the devivce require any flow control?

Is the device responding to an action command (result seen on the device itself)?

Is the first character returned in Hyperterminal a carriage return or line feed?

André
Regards,
André (CLA, CLED)
0 Kudos
Message 8 of 26
(2,091 Views)
Try adding a wire for 'error out' on VISA conf. ser. port. Use an error out indicator to detect any (hidden) errors. See also:  http://www.morechemistry.com/labview/contributions/pr0002.vi
Bart Boshuizen,
www.morechemistry.com
0 Kudos
Message 9 of 26
(2,082 Views)
Both VI's don't work.
The device is electronic load from chroma. No need in flow control and device not respond to my commands/

The command that i try: *IDSN?     LOAD ON      LOAD OFF

Is the first character returned in Hyperterminal a carriage return or line feed?-- line feed
0 Kudos
Message 10 of 26
(2,073 Views)