LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

gps myrio

Hi,

Can someone please help me with reading gps data using a myRIO?

Thanks

Message 1 of 11
(2,370 Views)

@Shlok1229 wrote:

Hi,

Can someone please help me with reading gps data using a myRIO?

Thanks


Hi 

    See here for myrio gps example https://www.youtube.com/watch?v=SebcpkbYBd4

 

Certified-LabVIEW-Associate-Dev_rgb (1).jpg

Certified LabVIEW Developer
Best LabVIEW Programmer @NIDAYS 2015
Message 2 of 11
(2,311 Views)

Hi Santosh,

I have already watched that video, but it is for the pmod GPS.

I have a GPS which has only Rx, and TX.

Message 3 of 11
(2,306 Views)

@Shlok1229 wrote:

Hi Santosh,

I have already watched that video, but it is for the pmod GPS.

I have a GPS which has only Rx, and TX.


Hi 

   You didnt mention that properly in you post.

 

it would be good if you mention the model of GPS sensor you are using. 

Certified LabVIEW Developer
Best LabVIEW Programmer @NIDAYS 2015
Message 4 of 11
(2,299 Views)

It is something called gtop GPS.

Message 5 of 11
(2,295 Views)

Can someone please help with the code?

Message 6 of 11
(2,055 Views)

Hi, 

 

I am using a myrio-1900 and a GPS with this chip: NEO-6M-0-001. 

I am unable to extract the data from the GPS, it always says invalid data.

Can you check my VI, and tell me whether something is wrong with my GPS or code.

 

Thanks

Message 7 of 11
(2,070 Views)

When you work with myRIO and develop a program, you are using a project. 

When you problem with your code, please include all the files in that project, including the project file. 

 

Now for you quesstion. 

It is impossible for us to test or see what is wrong when your vi do not have any data. 

Save the vi with some data in the indicators that you receive. 

 

For hardware: 

How is the GPS connected, what pins are you using on the myRIO? 

Show us how you have connected everything. 

Message 8 of 11
(2,044 Views)
Hi,
This is the only VI in the project, and I am connecting the Rx of the GPS to the tx of the myrio and vice versa.
The indicator in the top-right indicates invalid, even though I am getting the NMEA sentences.
I hope that is enough to debug.
Message 9 of 11
(2,037 Views)

No, it is not nearly enough. 

We need to see some data. 

Take a screenshot of the vi when it is running, or even better, add the vi with data included.

 

Now for the hardware, the myRIO has multiple UART connections, witch one are you using?  

Message 10 of 11
(2,032 Views)