LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

cRIO-9012 inconsistent IP settings

Solved!
Go to solution
Highlighted

Greetings everyone! I have a RIO that I just can't seem to get to work. I wish to follow the getting started tutorial found in this document http://www.ni.com/pdf/manuals/372596b.pdf but can't seem to get past the mentioned error. I have already tried the solutions available in these forums including:

 

-Factory reset to default settings in safe mode

-Assigning static IP to the controller

-Using dynamic IP settings

-Performing a DIP switch IP reset

 

But yet, I cannot expand the device in MAX to select the software tab to install the required drives for communication. Any idea why I cannot do so?

0 Kudos
Message 1 of 5
(1,516 Views)
Solution
Accepted by topic author Daikataro
10-25-2016 11:46 AM

Take a look at this document http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/A0F6EFF8A33578948625749C006DEC3B

 

What version of NI-System configuration do you currently have? If it is NI System Configuration 16.0 please try installing this patch http://www.ni.com/download/ni-system-configuration-16.0.1/6412/en/ 

 

Regards.

Message 2 of 5
(1,451 Views)

What IP and subnet are showing on the cRIO?

 

What IP and subnet are you showing for your PC?

0 Kudos
Message 3 of 5
(1,441 Views)

Thanks everyone, IP for RIO is 172.16.18.3 (static) and my own is 172.16.18.4. Subnet is 255.255.255.0 for both. Maybe some screenshots will help:

 

in1.PNGin2.PNG

 

I have followed the solution steps in the whitepaper with no results whatsoever. So far I can:

 

-Perform a hard reset

-Format disk

-IP reset

 

I can ping to the RIO, access the hard drive and even enter ftp via cmd, but I still get the inconsistent IP settings error, and cannot expand the device to install the required drives for LV communication. Any more suggestions?

0 Kudos
Message 4 of 5
(1,406 Views)

@DonhJoe wrote:

Take a look at this document http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/A0F6EFF8A33578948625749C006DEC3B

 

What version of NI-System configuration do you currently have? If it is NI System Configuration 16.0 please try installing this patch http://www.ni.com/download/ni-system-configuration-16.0.1/6412/en/ 

 

Regards.


Well, that seems to have done the trick! At least halfway. Here's what I did

 

-Installed the update

-Restarted computer

-Reset MAX data (Tools >> Reset configuration data)

-Allowed MAX to discover again with the patch, in static IP mode

 

Seemingly the patch and a clean start was all I needed, now I can proceed in this long path to the RIO application. Thanks a bunch again!

0 Kudos
Message 5 of 5
(1,393 Views)