LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

VISA: Problem with Communication after very first start

Hey,

I have a problem with the VISA in LabVIEW. I'm using it to communicate with µC via VCP. Everything works fine except for the very first time I start LabVIEW after a PC start. The error handling I implemented says the recieved data is not correct. When I close and open LabVIEW after that everything works flawlessly. After the next PC restart the problem occurs again till I restart LabVIEW again. Is this a problem with LabVIEW or do you have an idea where i could search for the error? 

 

Thanks in advance 🙂
markk

0 Kudos
Message 1 of 3
(1,378 Views)

Hi markk,

 

do you have an idea where i could search for the error? 

I would start to search in your VI.

But as you didn't attach the VI you need to debug on your own…

 

The error handling I implemented says the recieved data is not correct.

When you have implemented this error handling why do you need to restart your VI (or LabVIEW) then???

(Another reason to attach your VI!)

Best regards,
GerdW


using LV2020 on Win8.1+cRIO
0 Kudos
Message 2 of 3
(1,371 Views)

And how does the communication with the uC work?  Does it only send data when you requested it?  Does it constantly send data?  Do you have an Interface Control Document or some sort of documentation on how the communications work (specifically syntax)?


GCentral
There are only two ways to tell somebody thanks: Kudos and Marked Solutions
Unofficial Forum Rules and Guidelines
"Not that we are sufficient in ourselves to claim anything as coming from us, but our sufficiency is from God" - 2 Corinthians 3:5
0 Kudos
Message 3 of 3
(1,298 Views)