LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Start slow with image collection

I am using Labview Vision acuisition Vi in Vision Express plattee with IMAQ PCI-1428 to collect image. The camera I am using now is a line scan camera from UTC aerospace system. The plrobelm I am having now is if I set the image height to over 1000 (typically I need 2000), the starting time of the program is very slow, usually takes about 1.5-2mins. Once it started, it can run pretty well, won't lost many frames. I don't know where to find the problem (I am a starter with labview). Could someone with experience offer me some help? Thank you.

 

 

0 Kudos
Message 1 of 9
(1,576 Views)

Are you creating a big buffer?

Tools => Profile => Performence can help you analysis the time used.

 

George Zou
0 Kudos
Message 2 of 9
(1,570 Views)

Thank you for mention the time analyzing method. I will try it and see where is the most time consuming part.

The buffer I created is 1024*2048*2*5 bytes, so 21 MB. Is this too big?

0 Kudos
Message 3 of 9
(1,554 Views)

The buffer I created is 1024*2048*2*5 bytes, so 21 MB. Is this too big?

No.

What version of LabVIEW are you using?

What OS are you working on?

 

George Zou
0 Kudos
Message 4 of 9
(1,549 Views)

The Labview I am using now is 2012 SP1 (32 bits).

The OS of the computer is Windows 7 Home Premium.

0 Kudos
Message 5 of 9
(1,544 Views)

Is your OS 64 bit?

 

George Zou
0 Kudos
Message 6 of 9
(1,538 Views)

Yes, it is a 64 bit system. Does this mean I need a 64 bit labview to increase the performance?

0 Kudos
Message 7 of 9
(1,536 Views)

You can if you have more than 4 GB RAM.

 

George Zou
0 Kudos
Message 8 of 9
(1,534 Views)

Thank you for mentioning this. I think I will try a 64bit labview software becasue I actually have 10 Gb RAM on this computer.

 

0 Kudos
Message 9 of 9
(1,498 Views)