LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Palette view not showing the contents of palette set

Solved!
Go to solution

Hi!

 

I am new in the community, so "Hi everybody!" and thanks for your help

 

My problem: I have a scientific camera that has its own drivers and VI's for Labview. I have installed the camera properly, and I have already created a folder and copied the .llb archives on it.

 

When I open any of the examples to start working with it, I can see in the palette view, in the user controls, my folder. But inside the folder there is nothing. I can not find the llb's or VI's that I expected.

 

I have tried to go to Advanced/Edit Palette Set, but I don't know what to do, because I can find there all the .llb  and VI's. so it seems that everything is correct. But it is not, because I can't see any of them in the normal palette view.

 

Can sby tell me what am I mising? There should be sth that I haven't done correctly, but I don't know what.

 

Thanks!

0 Kudos
Message 1 of 4
(1,206 Views)
Solution
Accepted by topic author akuandi

Hey, welcome to the forums

 

The sets of Vis and llbs for your camera are known as an Instrument Driver. You have to extract these to a specific location so that LabVIEW can update the pallet sets using .mnu files included in the driver files.

The location is C:\Program Files\National Instruments\LabVIEW 2014\instr.lib\ 

Try moving your files there and then restarting LabVIEW.

This Knowledge Base article may also be useful for you:

http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/86256F0E001DA9FD86256F0B0057E6E7


The following white paper discusses how to modify, build and install .mnu files to add/modify the current palette set.

http://www.ni.com/tutorial/14528/en/

 

Cheers

Tim, CLD, CTD
National Instruments (UK & Ireland)
________________________________________________
"No problem is insoluble in all conceivable circumstances"
0 Kudos
Message 2 of 4
(1,185 Views)

Hi tim.h,

 

thanks for your help.

I already knew the first of the links.

I will check the second one. But not now, cause I'm off for the weekend! 🙂

Enjoy it!

 

I will let you know if I get it work with that link.

 

Thanks again,

Akuandi

0 Kudos
Message 3 of 4
(1,178 Views)

Hi Tim!

 

Thanks for your help. It is already running!

0 Kudos
Message 4 of 4
(1,136 Views)