LabVIEW

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NI MAX Woes

I am about to wipe my whole hard drive as I have not been able to solve this problem.

 

Something has corrupted my MAX(Measurement & Automation) database. MAX takes forever to load and constantly freezes, and hangs the system.

This is what I have tried.

1.) Uninstal/reinstall LabVIEW.

2.) Repair NI Max

3.) Reset NI configuration Manager

4.) Delete all old MAX configurations in the Program Data folder.

5.) Various combinations of above.

 

Any other suggestions? (What to delete in the registry?)

 

I am using the latest and greatest(sigh) versions of LabVIEW, VISA, etc.

 

Cheers,

mcduff

0 Kudos
Message 1 of 9
(2,211 Views)

Hi mcduff,

 

did you try this?

 

http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/2C7480E856987FFF862573AE005AB0D9

 

 

Kind regards,

 

skusie

0 Kudos
Message 2 of 9
(2,180 Views)

Thanks for the suggestion. I have tried that, multiple times without success.

 

mcduff

0 Kudos
Message 3 of 9
(2,178 Views)

Hi,

 

Do you remember what changed before you started noticing this problem?

 

Also can you generate NI-MAX report?

 

Here is how:

http://digital.ni.com/public.nsf/allkb/271F252B4EF0A2E0862570E70056A1E4

Message 4 of 9
(2,151 Views)

Can you verify that the NI Service Locator is running in the Windows service manager.  You can typically launch it by typing in services.msc into the Windows run or search dialog.

0 Kudos
Message 5 of 9
(2,115 Views)

Hi,

 

Try to remove all aliases from the VISA.INI file. Especially the ones that are not connected (anymore)

 

W7 File location: C:\ProgramData\National Instruments\NIvisa\visaconf.ini

 

Kees

0 Kudos
Message 6 of 9
(2,109 Views)

Worst case, I would suggest installing the latest NI System Configuration 14.0, which includes the latest MAX 14.0 before going the route of uninstalling everything or formatting the system.

 

http://www.ni.com/download/ni-system-configuration-14.0/4723/en/

0 Kudos
Message 7 of 9
(2,106 Views)

Sorry for the late reply as I have not had time to try all of the suggestions on these posts.

 

1.) Do you remember what changed before you started noticing this problem?

I tried to update NI-SCOPE; since then if I try to reinstall NI-SCOPE it fails.

2.) Also can you generate NI-MAX report?

It took a while, but yes. There was an error with the NI-DAQe plugin.

 

I removed a lot of stuff, NI-DAQ and other stuff, and so far it seems to work. However, I will need that NI-DAQ stuff soon enough, and may have to bite the bullet and reinstall Windows. Reinstalling the software does not seem to work, even with fresh downloads.

 

Thanks for all of the suggestions and help.

 

Regards,

mcduff

 

 

0 Kudos
Message 8 of 9
(2,045 Views)

Here is a link if you need to install latest DAQmx drivers (version 14.1)

 

http://www.ni.com/download/ni-daqmx-14.1/4953/en/

0 Kudos
Message 9 of 9
(1,983 Views)